Ексклюзиви
вівторок, 27 лютого 2018 12:28

Вибори Путіна: Раді дали невідкладне завдання

Вибори Путіна: Раді дали невідкладне завдання
Верховна Рада має невідкладно прийняти постанову про незаконну підготовку виборів президента Російської Федерації в окупованому Криму, кажуть у КВУ. Фото: espreso.tv

Верховна Рада має невідкладно прийняти постанову про незаконну підготовку виборів президента Російської Федерації на тимчасово окупованій території Криму та в місті Севастополь, що призначені на 18 березня.

Про це заявляють у Комітеті виборців України.

Проект відповідної постанови зареєстрований під номером 7546.

Організація виборчого процесу на території окупованого Криму є порушенням Конституції України, Статуту ООН, Гельсінського Заключного акту, Будапештського меморандуму та Резолюції Генеральної Асамблеї ООН про територіальну цілісність України, нагадують в організації.

До організації виборів на півострові залучені понад 10 тис. осіб, що працюють у складі так званих виборчих комісій. На території Криму незаконно сформовано 27 територіальних виборчих комісій, 1164 дільничних виборчих комісій, в місті Севастополь 4 територіальні виборчі комісії та 181 дільнична виборча комісія.

"Відповідну постанову треба прийняти вже зараз, а не після оголошення результатів голосування, як це було на виборах до Держдуми 2016 року. Тоді мова йшла про невизнання легітимності кількох депутатів-мажоритарників із Криму.

Варто зосередити увагу не лише на питанні нелегітимності голосування, але й на засудженні самого факту організації виборів у Криму. Завчасне прийняття постанови дасть змогу Верховній Раді зіграти на випередження, не чекаючи офіційного оголошення результатів виборів", – каже голова КВУ Олексій Кошель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Собчак і Путін є у списках: в окупованому Криму надрукували бюлетені до "президентських виборів"

У Верховній Раді зареєстрували проект постанови про звернення до західних колег не визнавати російські вибори в Криму. Про це повідомила перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко.

23 лютого МЗС України направило до Росії ноту, в якій підкреслило неможливість організації виборів президента Росії в диппредставництві на території України в разі проведення цих виборів на території окупованого Криму.

На це у Центральній виборчій комісії Росії заявили, що вибори відбудуться.

Зараз ви читаєте новину «Вибори Путіна: Раді дали невідкладне завдання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути