вівторок, 27 лютого 2018 07:26

Розповіли, чому Путін боїться згадувати на виборах про Донбас

Розповіли, чому Путін боїться згадувати на виборах про Донбас
Путін вивів конфлікт на Донбасі за рамки своєї виборчої кампанії. Фото: facenews.ua

Конфлікти на Донбасі і Сирії Путін навмисне вивів за рамки своєї виборчої кампанії. Кампанія президента Росії зосереджена на внутрішньополітичних питаннях, економіці, протистоянні із Заходом як таким.

Так вважає директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик, передає "24 Канал". Він зазначив: "Конфлікт у Сирії і війна на Донбасі не використовуються Путіним в якості фішок його виборчої кампанії. Лише як невеликий елемент. Путін намагається вивести ці питання за рамки основного мейнстріму, так як немає швидкої перемоги. Це затягнуті конфлікти, які можуть знизити привабливість Путіна, і не йдуть ні в плюс, ні в мінус. Тому краще про них не згадувати".

Каже, хоч Кремль боїться бойкоту виборів, але навряд чи явка буде надто низькою. На його думку, до 70% Кремль збере, і цього досить для чергової легітимізації Путіна ще на шість років. І загалом немає загрози для визнання виборів недійсними або зриву кампанії. Єдина проблема – міста-мільйонники і рівень протестного голосування або неголосування, щоб потім будувати роботу з населенням: закручувати гайки або навпаки. Тому після виборів можливе переформатування уряду і намагання скинути баласт найбільш корумпованих осіб. Кулик переконаний, що Путін не позбавиться Медвєдєва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибори в Росії: поліцейські пишуть на парканах прізвище "Путін"

Що стосується політики Путіна щодо України, то, сказав експерт, завершення виборів жодним чином не вплине. І підкреслив: "Участь Росії в конфліктах у Сирії і Україні для Путіна – мерехтливі конфлікти. Якщо геополітичні обставини вимагають ескалації, то буде військове напруження. Треба зменшити інтенсивність обстрілів, так і зроблять. І це не залежить від дій України. Це залежить, чи є діалог Путіна і Трампа, чи є контакт з ЄС і НАТО, як вирішується питання КНДР. Україна грає роль об'єкта. Путін ці конфлікти використовуватиме так, як йому буде зручно з геополітичних інтересів".

Рішення про окупацію Криму було прийняте російським президентом Володимиром Путіним після нічної зустрічі 24 лютого 2014 року з найвпливовішими чиновниками, "референдум" є лише спробою приховати це рішення.
Про це заявив Борис Джонсон, міністр закордонних справ Великобританії, у власній статті, написаній в честь четвертої річниці окупації півострова.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, чому Путін боїться згадувати на виборах про Донбас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути