понеділок, 26 лютого 2018 09:15

Розповіли про трагічне завершення історії корови, яка втекла на безлюдний острів

Розповіли про трагічне завершення історії корови, яка втекла на безлюдний острів
Корова переховувалася протягом місяця на безлюдних островах посеред польського озера. Фото: Paweł Kukiz/Facebook

Корова із польского Буковf, яка втекла від бійні на безлюдний острів на озері Ниске, померла.

Корова стала відомою по всьому світу завдяки своїй сміливості та відчайдушності. Протягом місяця вона успішно опиралася спробам спіймати її. 22 лютого людям це вдалося. Її посадили у вантажівку. Там тварина померла, розповідає Daily Mail.

"Корова померла під час транспортування. Скоріш за все від серцевого нападу", - заявив ветеринар Блазей Ярожницький.

Тварина була виснажена. Вона втратила один ріг, але в цілому її фізичний стан був добрий.

23 січня корова втекла із ферми господаря, 35-річного Лукаша Патерака. Чоловік намагався доправити її на бійню. Попереджав, що тварині краще дати транквілізатори, але його не послухали. Корова зіскочила з вантажівки. Повалила рогами паркан із металевої решітки. Полями добігла до озера Ниске і сховалася на одному з островів.

Протягом місяця не підпускала до себе людей. З нею не могли впоратися навіть співробітники місцевої пожежної бригади. Патерак відмовився застрелити тварину, бо тоді не продав би м'ясо. Почав підгодовувати її.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали фото найпозитивнішого коня у світі

Місцевий політик і колишній співак Павел Кукіз, 54 роки розповів про корову світові. Вона набула міжнародної популярності. Кукіз намагався знайти для тварини заповідник чи інший прихисток. Хотів викупити. Сестра Лукаша встановила ціну 8–9 тис. злотих (майже 64–72 тис. грн). За втікачкою закріпилося прізвисько "лімузинова корова" - через надмірну вартість. Кукіз закликав громаду допомогти знайти вирішення проблеми.

"Для мене це трагедія", - написав політик після загибелі тварини.

В селі Мухівці Немирівського району на Вінниччині відкрили унікальну ферму, де виготовляють сири та йогурти за ізраїльськими технологіями. Корови породи "чорний густин" дуже продуктивні. Вони вимагають ідеальних умов утримання. Вони бояться задухи та протягів. У хліві — висока стеля та постійна вентиляція. Усі вони поділені на спеціальні групи та мають окремий раціон. Кожна корова має власне ім'я та навіть паспорт. Усі тварини не мають рогів — їх видаляють при народженні. Одна з головних причин — високий ризик травматизму між самими коровами.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли про трагічне завершення історії корови, яка втекла на безлюдний острів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути