Ексклюзиви
пʼятниця, 03 лютого 2023 00:15

Народження пінгвінятка: українські полярники зняли появу малюка на світ

Народження пінгвінятка: українські полярники зняли появу малюка на світ
Полярники показали, як пінгвіня вилуплюється з яйця. Фото: скріншот з відео

На острові Галіндез в Антарктиді триває бебі-бум субантарктичних пінгвінів.

Біля станції "Академік Вернадський" вже з'явилося на світ більше тисячі пінгвіненят, повідомив Національний антарктичний науковий центр у Facebook.

"Тримайте ще одне неймовірне відео появи на світ пінгвінятка від нашої біологині Марти Дзиндри. Поки його сестричка чи братик ще чекає в яйці, це сміливе пташенятко вже вирвалося "на волю", – йдеться у повідомленні.

Дорослих пінгвінів на антарктичному острові уже близько 3 тис., а малюків – приблизно 1,3 тис. Також є гнізда, де батьки ще висиджують яйця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Дня закоханих полярники показали романтичні фото пінгвінів

За останні 15 років популяція субантарктичних пінгвінів на острові Галіндез суттєво зросла, кажуть вчені. Якщо 2007 року тут лише почали з'являтися перші гнізда, то рекордного 2020-го їх було 1,8 тис.

Науковці зауважили, що через брак місця на берегах острова пінгвінам навіть довелося заснувати нову, третю субколонію в центральній частині. Зараз на Галіндезі понад 1,6 тис. гнізд.

"Постійний моніторинг пінгвінів дозволяє вченим чітко задокументувати факт зміни клімату в регіоні та реакцію на нього природи. Адже субантарктичні пінгвіни – теплолюбні. І на наш острів перемістилися лише тоді, коли умови для них тут стали комфортними", – додали науковці.

1 січні 2023 року одностатева пара пінгвінів уперше стала батьками. В зоопарку американського Нью-Йорка вперше вилупилося дитинча пінгвіна, якого доглядала пара дорослих пінгвінів-самців Елмера та Ліма. Вони сформувалися як пара протягом поточного сезону розмноження.

Зараз ви читаєте новину «Народження пінгвінятка: українські полярники зняли появу малюка на світ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути