Ексклюзиви
четвер, 03 лютого 2022 04:37

Одностатева пара пінгвінів уперше стала батьками

Одностатева пара пінгвінів уперше стала батьками
Одностатева пара пінгвінів вперше виховує дитинча. Фото: twitter.com/SyracuseZoo

У США в зоопарку Нью-Йорка вперше вилупилося дитинча пінгвіна, якого доглядала пара пінгвінів-самців.

Нове пташеня вилупилося 1 січня в Елмера та Ліма ㅡ двох дорослих самців пінгвінів Гумбольдта, які утворили пару протягом поточного сезону розмноження, повідомили у зоопарку Розамонд Гіффорд.

"Елмер вилупився в зоопарку у 2016 році, а Ліма ㅡ 2019-го. Всього в колонії пінгвінів зоопарку проживає 28 птахів. Однак це вперше одностатева пара стала опікунами для нового дитинчати", - ідеться у повідомленні.

Прийомні батьки допомагають у догляді за яйцями пінгвінів. Директор зоопарку Тед Фокс зауважив, що не всі пари пінгвінів уміють висиджувати яйця, бо це "вимагає практики". Серед птахів є щонайменше дві пари пінгвінів, які ненавмисно розбивали запліднені яйця. Окрім того, деякі пінгвіни висиджували яйця неналежним чином, сидячи збоку.

Щоб мати більше шансів на виведення пташенят, доглядачі можуть замінювати справжні яйця фальшивими та віддавати їх для догляду найбільш успішній парі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У зоопарку помер найстаріший у світі самець горили

Цьогоріч Елмер та Ліма стали "зірками" серед прийомних батьків. Минулої осені вони об'єдналися в пару, побудували гніздо та захищали свою територію. У зоопарку вирішили перевірити їхні здібності до батьківства. Самці виявилися "взірцевими опікунами".

Пари одностатевих пінгвінів показують, що ідея сім'ї не є специфічною для певного виду і що в багатьох випадках нетрадиційні сім'ї чудово справляються з вихованням дітей, заявив Фокс.

Самець пінгвіна Дженту завдяки аргентинській програмі Товариства охорони дикої природи зняв у протоці Бігль в Ісла-Мартільо підводне відео власного полювання. Подивитися його можна за посиланням.

Зараз ви читаєте новину «Одностатева пара пінгвінів уперше стала батьками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути