Ексклюзиви
вівторок, 19 грудня 2023 09:03

Розблокування допомоги Україні - Байден готовий до компромісів

Розблокування допомоги Україні - Байден готовий до компромісів
Президент США Джо Байден готовий до компромісів із республіканцями для розблокування допомоги Україні. Фото: gettyimages.com

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден готовий до компромісів із республіканцями в питанні безпеки кордону та міграційної політики.

Таким чином адміністрація Байдена намагається переконати опонентів, щоб вони не блокували ухвалення додаткової допомоги Україні. Про це заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, повідомляє Укрінформ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як затримка західної допомоги вплине на ситуацію на фронті - прогноз ISW

"Впродовж вихідних відбулися активні дискусії, і ми, з боку Білого дому, беремо участь у цих обговореннях", - сказав Кірбі.

За його словами, досягнення прогресу в цих дискусіях необхідне. У тому числі через те, що кошти на допомогу Україні у сфері безпеки майже вичерпалися.

"Як сказав президент, важливо просуватися вперед, і він готовий вести добросовісні переговори, він також готовий йти на компроміси як у питаннях міграційної політики, так і в питаннях безпеки кордону", - додав Кірбі.

Фінансовий інспектор Пентагону Майкл Маккорд у листі до очільників профільних комітетів Конгресу Сполучених Штатів Америки попередив, що коштів на фінансування військової допомоги Україні у відомства залишилось до 30 грудня.

За його словами, Міністерство оборони зараз витрачає останні $1,07 млрд на закупівлю нового озброєння і техніки, які замінять зняті з озброєння й відправлені в Україну.

Зараз ви читаєте новину «Розблокування допомоги Україні - Байден готовий до компромісів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути