Ексклюзиви
понеділок, 18 грудня 2023 20:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Гроші для України закінчаться 30 грудня - Пентагон попередив Конгрес

Гроші для України закінчаться 30 грудня - Пентагон попередив Конгрес
Пентагон надіслав листа Конгресу США, повідомили ЗМІ. Фото: pixabay.com

Фінансовий інспектор Пентагону Майкл Маккорд у листі до очільників профільних комітетів Конгресу Сполучених Штатів Америки попередив, що коштів на фінансування військової допомоги Україні у відомства залишилось до 30 грудня.

Про текст листа повідомила агенція Bloomberg.

У листі до керівників комітетів з питань оборонної політики та асигнувань Палати представників та Сенату США Маккорд вказав, що Міністерство оборони наразі витрачає останні $1,07 млрд на закупівлю нового озброєння і техніки, які замінять зняті з озброєння й відправлені в Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Брак іноземної допомоги вплинув на поле бою - Тарнавський

"Після того, як ці кошти будуть використані, міністерство вичерпає фінансування, доступне нам для надання безпекової допомоги Україні", - написав посадовець Пентагону.

Маккорд зазначив, що в разі відсутності рішення Конгресу щодо додаткового фінансування, Міноборони США зможе профінансувати заміщення ще одного пакета військової допомоги до 30 грудня.

Минулого тижня президент України Володимир Зеленський відвідав Сполучені Штати Америки. Він зустрівся із президентом Джозефом Байденом, спікером Палати представників Конгресу Майком Джонсоном.

Тоді ж президента США оголосив про новий пакет військової допомоги на $200 млн.

Раніше Байден у спеціальному зверненні закликав Конгрес терміново ухвалити нове фінансування для подальших пакетів допомоги Україні. У жовтні Білий дім звертався до Конгресу з проханням схвалити додаткове фінансування, зокрема понад $60 млрд для України.

Зараз ви читаєте новину «Гроші для України закінчаться 30 грудня - Пентагон попередив Конгрес». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути