Ексклюзиви
середа, 15 серпня 2018 07:50

Росію здивувала реакція Заходу на агресію в Україні - Волкер

Росію здивувала реакція Заходу на агресію в Україні - Волкер
Володимир Путін не очікував серйозних санкцій через агресію на Донбасі. Фото: sobytiya.net

Політика стримання дій Росії країнами Заходу за допомогою санкцій була неочікуваною для Москви.

"Володимир Путін думав, що реакція Заходу на його дії в Україні буде незначною. У випадку з Кримом він правий. Тоді були певні санкції, але не мали багато сили. Тільки коли російська окупація торкнулась східної України - Захід пішов далі і почав діяти. Змінилось і ставлення багатьох країн західної Європи стосовно Росії", - розповів спеціальний представник Держдепу США з питань України Курт Волкер, пише voanews.com.

На думку політика, країни Заходу зрозуміли, що не можуть більше ігнорувати російську агресію і мають протидіяти їй. РФ починає розуміти, що не можна бути імперією і мати гарні стосунки з сусідами одночасно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війна на Донбасі: Волкер відреагував на колони російської техніки

"Якщо Росія окуповує українську територію та анексує Крим, то ми маємо говорити: "Ні, це не працює, у вас нічого не вийде успішно. Результатом будуть санкції, ізоляція з боку США та Європейського Союзу. Це вплине на російські інтереси. Ви просто не можете продовжувати цього робити". Потім, нам потрібно знайти рішення, як Росія може прийти до миру та розуміння з незалежною Україною, вирішити конфлікт".

США не визнають легітимним референдум на окупованому Донбасі, який пропонує провести російський президент Володимир Путін. На цьому наголосив спецпредставник США в Україні Курт Волкер. Він запевнив, що США не підтримують російську анексію Криму та використання військ РФ на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Росію здивувала реакція Заходу на агресію в Україні - Волкер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути