четвер, 10 листопада 2022 17:57

Росіяни готуються випробувати ядерну торпеду – ЗМІ

Росіяни готуються випробувати ядерну торпеду – ЗМІ
РФ може випробувати торпеду "Посейдон". Фото: eastnews.ua

Російський флот останніми тижнями готується до можливого випробування торпеди з ядерним зарядом.

Готувався підводний човен з крилатими ракетами "Бєлгород". Він може запускати торпеду "Посейдон", пише CNN з посиланням на високопосадовця.

США зафіксували вихід російських кораблів з полігону в Північному Льодовитому морі та повернення до порту без випробувань. Це може свідчити про технічні труднощі у росіян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибір Путіна: між ядерним шантажем і міжнародним тероризмом

"Це можна розглядати як частину загальної картини і нещодавньої військової практики Росії, яка відправила погано підготовлені і недостатньо оснащені війська в Україну. Військова промисловість Росії переживає важкі часи, і ми також бачимо, що західні санкції щодо високотехнологічних військових товарів мають ефект і повинні бути продовжені", – каже джерело.

Росія може ще раз спробувати випробувати торпеду. Але море у тому регіоні замерзло і зараз це неможливо.

Торпеда "Посейдон" – це безпілотний підводний апарат, здатний нести ядерні боєприпаси. Вважається, що росіяни за допомогою "Посейдону" можуть викликати масштабне ядерне цунамі та затопити прибережні міста США.

Якщо російський диктатор Володимир Путін наважиться віддати наказ про застосування тактичної ядерної зброї по Україні, Сполучені Штати Америки завдадуть конвенційного удару по російських військах. Про відповідь США на ядерний удар РФ по Україні розказав ексдиректор ЦРУ Девід Петреус.

Реакція світу буде "абсолютно радикальною" в разі застосування Росією тактичної ядерної зброї проти України. Якщо РФ ризикне застосувати тактичну ядерну зброю, то це не буде як в Хіросімі чи Нагасакі. Тактична зброя не може завдати уражень на великій площі.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни готуються випробувати ядерну торпеду – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути