Ексклюзиви
середа, 23 листопада 2022 10:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія зможе самостійно виготовляти іранську зброю – ЗМІ

Росія зможе самостійно виготовляти іранську зброю – ЗМІ
Уламки ударних дронів іранського виробництва Shahed, якими росіяни атакували Київську область. Фото: t.me/andrii_nebytov

Іран починає передавати Росії креслення та компоненти для ударних безпілотників.

Країни на початку місяця уклали угоду, яка передбачає такий крок. Імовірно, тепер РФ зможе самостійно створювати дрони-камікадзе, якими атакуватиме Україну, пише CNN.

Зазначається, що передані креслення дозволять країні-агресорці виготовляти тисячі безпілотників. Якщо обидві країни повною мірою реалізовуватимуть задумане, то виробництво БпЛА почнеться вже за кілька місяців. Отже, наступного року Москва може атакувати нашу державу самостійно створеними безпілотниками-камікадзе.

Як зазначається, такий крок мав би зміцнити партнерство між Тегераном і Москвою. Водночас негативне ставлення до обох країн з боку України та її союзників лише посилиться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія шукатиме безпілотники за кордоном – британська розвідка

Журналісти вказують на той факт, що креслення та компоненти Росії Іран передав на тлі повідомлень від низки ЗМІ про постачання Росії зброї. Ідеться як про дрони, так і про балістичні ракети малої дальності класу "земля – земля".

Активне обговорення цього викликало занепокоєння в Тегерану. І це могло спонукати країну змінити свій підхід співпраці з Москвою. Мовляв, вона не отримуватиме готову зброю, а технології та знання, які дозволять її виготовляти, пише ЗМІ.

Як пише видання, дрони-камікадзе не настільки складно виготовляти, якщо порівнювати з виробництвом іншого озброєння, яке залучене у війну.

Днями голова Ради національної безпеки Ізраїлю Еяль Хулата попередив Іран. Він зазначив, що якщо країна передасть Росії балістичні ракети, то від Ізраїлю наша держава отримає високоточні ракети.

Напередодні Іран провів з Україною експертну зустріч щодо дронів, якими нас атакує Росія. У МЗС заявили, що українська сторона робить все можливе, щоб країна-агресорка не мала можливості використовувати іранську зброю.

Зараз ви читаєте новину «Росія зможе самостійно виготовляти іранську зброю – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути