понеділок, 21 листопада 2022 13:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Ізраїль назвав умову надання Україні високоточних ракет

Ізраїль назвав умову надання Україні високоточних ракет
Ізраїль готовий надати Україні озброєння, але є нюанс. Фото: pixabay.com

Ізраїль готовий розпочати постачання озброєння Україні у відповідь на закупівлю Росією іранських балістичних ракет.

Таким чином Єрусалим пригрозив РФ, застерігши Кремль від небажаної співпраці з Іраном, заявив голова Штабу національної безпеки Ізраїлю Еяль Гулата, повідомляє видання "Новини Ізраїлю".

"Єрусалим застерігає Росію від закупівлі іранських ракет. Якщо це станеться, Ізраїль розпочне постачання високоточних ракет Україні", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЗСУ розповіли про проблеми РФ із постачанням іранських ракет

За даними видання, Міністерство закордонних справ Ізраїлю висловило протест через військову співпрацю Ірану та Російської Федерації. Відповідну ноту посол Ізраїлю у Москві передав заступнику міністра закордонних справ РФ Михайлу Богданову.

Голова опозиційної партії "Лікуд", колишній прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу може розглянути питання про надання Україні зброї в разі, якщо знову очолить уряд. Його партія перемогла на нещодавніх виборах.

Ізраїль не хотів активно допомагати Україні через побоювання, що ворожість Москви може мати прямі наслідки для безпеки на Близькому Сході та загрожуватиме євреям, які живуть у Росії. Стосунки між країнами й так напружені – Ізраїль регулярно завдає ударів по Сирії в районах, де Росія контролює повітряний простір, щоб перешкодити Ірану постачати туди своїх маріонеток.

Колишній президент Росії Дмитро Медведєв минулого місяця застеріг Ізраїль від постачання зброї Україні, заявивши, що такий крок буде "безрозсудним" і "зруйнує" зв'язки між їхніми країнами. Крім цього, зростання залежності Росії від військового потенціалу Ірану посилює побоювання Ізраїлю, що Тегеран у відповідь може звернутися за допомогою до Росії у своїй ядерній програмі.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль назвав умову надання Україні високоточних ракет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути