вівторок, 22 листопада 2022 16:21

Україна провела зустріч з Іраном на рівні експертів

Україна провела зустріч з Іраном на рівні експертів
Україна вимагає від Ірану не постачати зброю Росії. Фото: eastnews.ua

Київ вживає жорстких заходів, щоб у Росію не потрапляла іранська зброя.

Україна і Іран на рівні експертів провели зустріч. Обговорили використання Росією іранської зброї, сказав речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко, передає РБК-Україна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія вироблятиме у себе дрони-камікадзе – ЗМІ

"Така експертна зустріч дійсно відбулася. Подробиці я розголошувати не можу, водночас можу запевнити, що українська сторона продовжує вживати максимально жорстких заходів, аби унеможливити використання іранської зброї з боку Росії задля війни проти України", – сказав він.

Представники України попередили іранців про наслідки співучасті в агресії.

Деталі іранських дронів-камікадзе, якими Росія атакує українські міста й села, були виготовлені після повномасштабного вторгнення РФ.

Представники воєнної розвідки України знайшли інформацію, яка може свідчити, що іранські безпілотники в Росію постачали після 24 лютого. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України 8 листопада.

Іран найближчим часом відправить Росії сотні нових дронів-камікадзе, якими Росія б'є по цивільній інфраструктурі України, а також тактичні балістичні ракети ближнього радіуса дії, за даними української розвідки й американського телеканалу CNN.

Раніше міністр закордонних справ Ірану Хосейн Амір Абдоллахіян уперше визнав, що його країна постачала дрони Росії, але нібито лише до початку повномасштабної війни та в обмеженій кількості.

Зараз ви читаєте новину «Україна провела зустріч з Іраном на рівні експертів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути