вівторок, 23 червня 2020 09:15

Росія затягує справу MH17. Знову заговорили про винищувач

Росія затягує справу MH17. Знову заговорили про винищувач
Розслідування слідчої групи у справі збиття МН17 "не було успішним". Так вважає захист обвинувачуваного росіянина. Фото: bellingcat.com

Адвокати одного з 3 обвинувачених у справі збитого Boeing рейсу MH17 - підполковника запасу ВДВ ЗС РФ Олега Пулатова - висловили сумнів у головній версії слідства, за якою літак збили з російського зенітно-ракетного комплексу "Бук".

Позицію Пулатова озвучив його нідерландський адвокат Баудевейн ван Ейк, пише Deutsche Welle.

"Головний сценарій був прийнятий дуже скоро - дуже швидко вони прийшли до висновку, що це був "Бук". Усе, що було оприлюднено, було сфокусовано лише на сценарії, в якому фігурує "Бук". Вони ніколи не опитували свідків з української армії або свідків, що літак був збитий винищувачем. Ми просимо подальшого розслідування", - заявив адвокат.

На місці катастрофи лайнера не було можливості провести розслідування, оскільки "майже чотири місяці туди не було доступу".

"З доказами могли грати або їх могли навіть підкинути", - вважає ван Ейк.

Росія вже озвучувала різноманітні "версії", що могло призвести до трагедії. Був варіант, що Boieng збив український винищувач. Його відкинули самі росіяни.

В окружному суді міста Гааги поновилися слухання у справі про катастрофу 2014 року літака авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17. Як повідомляє "Інтерфакс", попередній етап слухань пройшов з 8 по 10 червня. На засіданнях, зокрема, повідомили про виконану роботу та зібрану інформацію. Тепер у суді повинні продовжити підготовку до початку розгляду справи по суті. Сторона звинувачення висловлює надію, що цей етап стартує восени - у жовтні або листопаді, сказано в повідомленні суду за підсумками минулих слухань.

Зараз ви читаєте новину «Росія затягує справу MH17. Знову заговорили про винищувач». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути