пʼятниця, 16 вересня 2022 07:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія вдвічі посилила приховану мобілізацію – ISW

Росія вдвічі посилила приховану мобілізацію – ISW
У Росії все ще не поспішають оголошувати загальну мобілізацію. Фото: facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine

Російська влада вдвічі посилила приховану мобілізацію в країні на тлі продовження контрнаступу Збройних сил України на сході.

Там українські воїни продовжують контрнаступальними операціями збільшувати тиск на позиції росіян і лінії їхнього тилового забезпечення в східній частині Харківської, на півночі Луганської та сході Донецької областей. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW) за підсумками 15 вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розвідка дізналася, що відбувається у військових частинах РФ після розгрому на Харківщині

За даними аналітиків, Кремль, ймовірно, відмовився від своїх зусиль по захисту окремих суб'єктів Російської Федерації від вербувальних кампаній, які можуть посилити соціальну напруженість.

Також Росія могла виснажити більшість сил, спочатку дислокованих на російських базах у колишніх радянських республіках відтоді, як в лютому почала повномасштабне вторгнення в Україну. Це, ймовірно, послабило вплив РФ в цих державах, припустили аналітики.

У Росії все ще не поспішають оголошувати загальну мобілізацію, обмежуючись прихованою та формуванням "добробатів". Половину з тих, хто згоден взяти участь у війні, об'єднують у третій армійський корпус.

Москва вперше відкрито визнала поразку від початку вторгнення в Україну у лютому 2022 року. Офіційні особи Кремля та пропагандисти активно обговорюють причини поразки РФ у Харківській області, повідомив американський Інститут вивчення війни.

За даними британської розвідки, під Харковом ЗСУ розгромили престижні сили РФ, яких Москва готували до можливої війни з НАТО.

Зараз ви читаєте новину «Росія вдвічі посилила приховану мобілізацію – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути