середа, 14 вересня 2022 11:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Розвідка дізналася, що відбувається у військових частинах РФ після розгрому на Харківщині

Розвідка дізналася, що відбувається у військових частинах РФ після розгрому на Харківщині
Російські військові пишуть рапорти на звільнення після контрнаступу ЗСУ – ГУР. Фото: t.me/DIUkraine

У військових частинах і з'єднаннях на території Російської Федерації скасовують заплановані відправки окупантів в Україну.

Причина – масова відмова особового складу від участі в бойових діях. Про це повідомило Головне управління української розвідки в Тelegram 14 вересня.

"Військовослужбовців 5-ї окремої танкової бригади 36-ї армії (в Улан-Уде, столиця Республіки Бурятія. – Gazeta.ua), які пишуть рапорти на звільнення через відмову продовжувати участь в бойових діях, звільняють зі служби без урахування будь-яких пільг: вислуга років – рік за три, статус ветерана тощо", – йдеться в повідомленні.

Особовому складу цієї бригади, який перебуває в Україні, надають відпустки виключно за сімейними обставинами. Наприклад, смерть близьких родичів.

Загалом у ворожих підрозділах на території України спостерігається "катастрофічна нестача особового складу". Цю "проблему" російське командування хоче вирішити суттєвим скороченням часу на реабілітацію військових після поранень та контузій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати РФ хочуть зняти Путіна: військовий експерт розповів про петицію

Пораненим в госпіталях цілеспрямовано спрощують діагнози, не проводять раніше заплановані операції та пропонують повернутись на війну. Лікарям "рекомендують" дозволяти планові хірургічні втручання тільки по закінченню війни або за прямим дозволом командира пораненого, за даними ГУР.

"Відомий випадок, коли після розриву барабанної перетинки вуха та контузії, військовослужбовця за три дні виписали зі шпиталю. Офіційний діагноз – "отит". Рекомендували не застуджувати вухо і відмовили в операційному втручанні", – додали в повідомленні.

Зазначається, окупанти намагаються посилити своє угруповання під тимчасово окупованим Херсоном шляхом "наявних резервів". Для цього планується передислокування чотирьох батальйонів кадировців.

"Але ці підрозділи значно недоукомплектовано. Більшість особового складу – не чеченці, а найманці з найбідніших регіонів Російської Федерації", – зауважили в ГУР.

Москва вперше відкрито визнала поразку від початку вторгнення в Україну у лютому 2022 року. Офіційні особи Кремля та пропагандисти активно обговорюють причини поразки РФ у Харківській області, повідомив американський Інститут вивчення війни.

За даними британської розвідки, під Харковом ЗСУ розгромили престижні сили РФ, яких Москва готували до можливої війни з НАТО.

Зараз ви читаєте новину «Розвідка дізналася, що відбувається у військових частинах РФ після розгрому на Харківщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути