пʼятниця, 02 жовтня 2020 02:45

Росія створила сайт для впливу на вибори у США

Росія створила сайт для впливу на вибори у США
Росія прагне контролювати вибори в США. Фото: ТСН

Федеральне бюро розслідувань виявило новинний сайт з назвою "NAEBC" ("Інформаційна служба громадян США та Європи"). Цей сайт підозрюють у спробі втручання у вибори в США.

Він публікував матеріали на політично чутливі теми й поширював їх через пов'язані між собою акаунти у соцмережах, повідомляє Reuters.

Теми, яких стосувалися публікації "NAEB", є резонансними в американському суспільстві — наприклад, критика руху Black Lives Matter і кандидата в президенти США від демократів Джо Байдена або ж підтримка 17-річного підлітка, який під час протестів застрелив трьох людей (як він каже, для самозахисту).

Журналісти стверджують, що сайт пов'язаний із Агентством інтернет-досліджень — тим самим, яке намагалося втрутитися у вибори у США в 2016 році.

"NAEBC" називає себе "вільним та незалежним" медіа з Угорщини, яке дотримується правої, консервативної ідеології. Навіть англомовний Reuters підмічає, що назва обігрує російське лайливе слово, яке означає "обман".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Facebook видалив три мережі фейкових акаунтів

"NAEBC" став активно публікувати матеріали з червня цього року й відтоді створив мережу акаунтів у Twitter та LinkedIn для поширення своїх матеріалів. Частина з цих акаунтів використовувала згенеровані комп'ютером фото неіснуючих людей у своїх профілях.

Це не перший випадок, коли у США викривають сайт із неоднозначною назвою, що відсилає до російської лайки. На початку вересня Facebook і Twitter повідомили про викриття невеликої сітки акаунтів, пов'язаних із новинним сайтом під назвою Peace Data. Його вимова нагадує російське лайливе слово зі значенням "чудово".

Зараз ви читаєте новину «Росія створила сайт для впливу на вибори у США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути