Ексклюзиви
середа, 02 вересня 2020 02:50

Facebook видалив три мережі фейкових акаунтів

Facebook видалив три мережі фейкових акаунтів
Мережі фейкових акаунтів діяли в Росії, Пакистані та США. Фото: REUTERS

Компанія Facebook упродовж серпня видалила три мережі несправжніх акаунтів. Вони працювали в Росії, Пакистані та Сполучених Штатів.

Невелика мережа в Росії складалася з 13 акаунтів та двох сторінок, які пов'язані з підконтрольним Кремлю Агентством інтернет-досліджень (IRA), йдеться в заяві компанії 1 вересня.

Мережа від початку концентрувала діяльність на Сполучених Штатах, Великій Британії, Алжирі, Єгипті та інших англомовних регіонах на Близькому Сході та в Північній Африці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Facebook масово видаляє українські фейкові сторінки та облікові записи

IRA, також відома як "фабрика тролів", належить представнику оточення президента Росії Володимира Путіна Євгену Пригожину.

Видалена мережа в Пакистані складалася з 453 акаунтів, 103 сторінок, 78 спільнот та 107 сторінок в Instagram. Ці облікові записи працювали в Пакистані та Індії.

Мережу в США Facebook пов'язує з компанією CLS Strategies – фірмою зі стратегічних комунікацій, що базується у Вашингтоні. Вона складалася з 55 профілів, 42 сторінок та 36 Instagram акаунтів.

Ця мережа фокусувалася на Венесуелі, Мексиці та Болівії.

Сполучені Штати офіційно звинуватили Росію, Китай, а також Іран у зусиллях, спрямованих на дискредитацію політичних сил у США, підрив виборів 2020 року, а також зменшення довіри до демократії в американському суспільстві.

Зараз ви читаєте новину «Facebook видалив три мережі фейкових акаунтів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути