Ексклюзиви
понеділок, 12 серпня 2024 00:16

Росія скликає Радбез ООН, щоб обговорити ситуацію на Курщині

Росія скликає Радбез ООН, щоб обговорити ситуацію на Курщині
Росія скликає засідання Радбезу ООН. Фото: eastnews.ua

Росія ініціює засідання Ради безпеки ООН у форматі Аррії через операцію в Курській області.

Держава-терорист хоче поскаржитися на атаку Збройних сил України. Зустріч відбудеться у вівторок о 17:00 (00:00 за київським часом), повідомляє Укрінформ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Глава оборонного комітету Бундестагу сказав, основу для чого закладає курська операція

Постійне представництво РФ при ООН розіслало листа членам організації, вказавши темою обговорення "злочини, скоєні київською владою".

Засідання Радбезу ООН за формулою Аррії – це неформальні зустрічі, які організовує член або Рада Безпеки ООН з метою проводити в приватному порядку відвертий обмін думками. Такий формат засідань названий на честь венесуельського дипломата Дієго Аррії, який почав застосовувати цю практику в 1992 як представник Венесуели в Раді.

Засідання за формулою Аррії відрізняються від звичайних консультацій Ради Безпеки. Ініціатор засідання виступає його головою. Рішення щодо участі у таких зустрічах кожен із членів ухвалює самостійно і має право відмовитися.

7 серпня російські пропагандисти і так звані "воєнкори" заявили, що українські війська увійшли у Курську область РФ і закріпилися у прикордонній зоні, після чого почали просуватися углиб Курської області.

У військовій операції на території Курщини беруть участь тисячі українських військових. Сили оборони прагнуть "розтягнути" російські сили та дестабілізувати РФ.

11 серпня росіяни заявили про масовану ракетну атаку, вибухи лунали в Курську та Курчатові, в обласному центрі через роботу російської ППО сталася пожежа.

У міноборони РФ заявили, що українські війська нібито атакували російську територію дронами літакового типу та тактичними ракетами "Точка-У".

Зараз ви читаєте новину «Росія скликає Радбез ООН, щоб обговорити ситуацію на Курщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути