Ексклюзиви
вівторок, 18 квітня 2017 11:36

Росія просить США не чіпати Північну Корею

Росія просить США не чіпати Північну Корею
У Путіна попросили США не атакувати КНДР. Фото: Радіо Свобода

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров закликав Сполучені Штати утриматися від "дуже ризикованих" бойових дій проти КНДР.

Таким чином Лавров відповів на заяву віце-президента США Майка Пенса. 17 квітня він заявив, що "епоха стратегічного терпіння" США щодо ядерних випробувань Пхеньяна добігла кінця, передає "Радіо "Свобода".

"Упродовж останніх двох тижнів світ став свідком сили і рішучості нашого нового президента в діях, учинених у Сирії та Афганістані. Північна Корея зробить добре, якщо не випробовуватиме його рішучість або силу збройних сил Сполучених Штатів", – відзначив Пенс.

Лавров засудив "безрозсудні ядерні дії" Північної Кореї. Однак якщо слова віце-президента США можна зрозуміти як загрозу односторонніх дій щодо КНДР, "то це дуже ризикований шлях", наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "КНДР - це випробування для Трампа" - Маккейн

"Ми вважаємо авантюрні ракетні запуски Пхеньяна неприйнятними, оскільки вони є порушенням резолюцій Ради безпеки ООН. Але це не означає, що інші можуть порушувати міжнародне право у відповідь і використовувати військову силу", – сказав Лавров.

Посол Північної Кореї в ООН Кім Ін-Рен заявив, що ядерна війна може вибухнути "в будь-який момент". На думку корейців, США зловживають своїми повноваженнями. Раніше США заявили, що готові нанести удар по КНДР, якщо помітять підготовку до ядерних випробувань з боку Північної Кореї.

Зараз ви читаєте новину «Росія просить США не чіпати Північну Корею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути