Ексклюзиви
субота, 24 листопада 2018 10:18

"Росія не переможе незламний український дух" - США до роковин Голодомору

"Росія не переможе незламний український дух" - США до роковин Голодомору
У США підтримали українців у річницю Голодомору

У Держдепартаменті США у 85-ті роковини висловилися про Голодомор в Україні.

"Цього місяця ми приєднуємось до українців по всьому світу у вшануванні 85-тих роковин Голодомору, коли мільйони невинних українців були навмисно заморені голодом до смерті режимом Йосифа Сталіна", - йдеться в офіційному документі.

Підкреслили, що Радянський Союз здійснив варварське захоплення української землі та забрав врожай з навмисною політичною метою - підкорити український народ і націю.

"Сьогодні українці знову вмирають в результаті намагань Росії знищити їхню ідентичність і західні прагнення народу України. Російська агресія, що триває на сході України, спричинила понад 10 тисяч смертей. Тим не менше, Росія не переможе незламний український дух, так само як і не задушить прагнення українців до кращого майбутнього", - заявили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голодні бунти на Заході, нові ресторани у Харкові: про що писала радянська преса під час Голодомору 1932-33 років

У документі також вказали, що таким чином підтверджують підтримку суверенітету і територіальної цілісності України та право українців обирати свій власний шлях.

Сьогодні вшановуємо пам'ять жертв Голодомору у 1932-1933 роках. Він знищив більше 7 млн осіб. Голодомор визнали геноцидом 15 країн-членів ООН і держава Ватикан.

Зараз ви читаєте новину «"Росія не переможе незламний український дух" - США до роковин Голодомору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути