Ексклюзиви
пʼятниця, 19 січня 2024 13:34

Росія може напасти на країни НАТО - Пісторіус

Росія може напасти на країни НАТО - Пісторіус
Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус розповів про ризики нападу РФ на країни НАТО. Фото: mil.in.ua

Німеччина передала Україні все озброєння та техніку, яке могла. Віддати більше не можуть, адже це означатиме зниження власної обороноздатності.

Разом з тим Кремль постійно погрожує можливим нападом на країни НАТО, зокрема, на країни Балтії. Про це в інтерв'ю Tagesspiegel розповів міністр оборони ФРН Борис Пісторіус.

За його словами, риторика Москви стає все агресивнішою. Це свідчить про можливі плани Москви з часом атакувати країни НАТО.

"Ми чуємо погрози з боку Кремля майже щодня - останнім часом проти наших друзів у Балтії. Тож ми повинні взяти до уваги, що Володимир Путін одного дня навіть нападе на країну НАТО. Наші експерти очікують, що це стане можливим через п'ять-вісім років", - сказав Пісторіус.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голосування щодо Taurus: Чернєв пояснив, що відбулося

Тому нині перед німецькою владою стоїть завдання зробити так, аби армія була готовою до потенційної війни. Для цього у міністерстві оборони ФРН розробляються пропозиції щодо модифікованого призову. Берлін також планує дати можливість служити у збройних силах Німеччини тим жителям країни, які не мають німецького громадянства. Вживаються також заходи для підвищення ефективності виробництва зброї.

"Ми повинні швидко зміцнити нашу обороноздатність, враховуючи терміновість загрозливої ​ситуації", - зазначив Пісторіус.

Тому він відкидає заклики щодо збільшення військової допомоги Україні з боку Німеччини. За словами міністра, така політика може ослабити державу на тлі існуючих загроз.

"Ми не можемо йти "ва-банк", як дехто вимагає. Інакше ми самі були б беззахисні. Поки ми передали все, що було можливо", - зазначив Пісторіус.

Він нагадав, що серед європейських країн Німеччина вже надала Україні найбільшу допомогу. Тепер час перехопити естафету іншим державам ЄС і не тільки, адже від розвитку подій в Україні залежить майбутнє Європи.

"Усім має бути зрозуміло: якщо Путін виграє цю війну і окупує Україну, небезпека для території альянсу, звичайно, також зросте", - додав Пісторіус.

Парламент Німеччини ввечері 17 січня провалив голосування за ініціативу опозиції щодо передачі Україні німецьких крилатих ракет великої дальності Taurus.

На сайті Бундестагу зазначається, що рішення підтримали 178 депутатів, у той час, як 486 були проти, а троє утрималися. До голосування за документ можуть повернутися до 22 лютого 2024 року.

Зараз ви читаєте новину «Росія може напасти на країни НАТО - Пісторіус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути