Ексклюзиви
субота, 07 жовтня 2017 06:35

Російський пропагандистський канал видалив новину про свідка трагедії MH17

Російський пропагандистський канал видалив новину про свідка трагедії MH17
Телеканал "Звезда" видалив новину про MH17. Фото: РБК

Телеканал міністерства оборони РФ "Звезда" ввечері 6 жовтня опублікував на своєму сайті, а пізніше видалив новину про колишнього українського військового Юрія Батуріна, який розповів про причетність Збройних сил України до краху малайзійського Boeing MH17 на Донбасі.

Новину про "військового" процитували багато російські ЗМІ, в тому числі федеральне видання "Тасс". На це звернув увагу телеканал 112.ua.

Зараз при переході на матеріал на сайті "Звезды" з'являється "Помилка 404", однак він доступний в кеші Google.

Російські пропагандисти заявили, що начальник командного пункту ППО однієї з українських військових частин попросив російське громадянство і захисту в РФ у зв'язку "з наявною у нього інформацією про причетність України до краху MH17".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики обіцяють віддадати Нідерландам знайдені останки МН17

Майор ЗСУ нібито перейшов російсько-український кордон, взявши з собою особисту справа і військові документи, що посвідчують особу. У новині йшлося про те, що 17 липня 2014 року Батурін перебував на службі у військовій частині під Харковом і з допомогою технічних засобів контролю системи ППО спостерігав за польотом MH17 і його крахом. Дані радарів нібито свідчили, що в літак влучила ракета, випущена з підконтрольної Україні території.

"Звезда" також розповіла, що після аварії у військову частину Батуріна прибула колона машин супроводу українського "Бука". А в особистих розмовах військовослужбовці начебто розповіли, що знаходилися у момент катастрофи в тій точці, яку російський концерн "Алмаз Антей" називав місцем запуску ракети.

Зараз ви читаєте новину «Російський пропагандистський канал видалив новину про свідка трагедії MH17». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути