понеділок, 09 жовтня 2017 14:26

Російські ЗМІ вигадали "путінбургер" до річниці свого президента

Російські ЗМІ вигадали "путінбургер" до річниці свого президента
На думку пропагандистів, "путінбургер" на вигляд саме такий

Черговий фейк російських пропагандистів став причиною звільнення офіціантки американського ресторану.

Інформаційне агентство Ruplty (належить Russia Today) підготувало до 65-річчя Володимира Путіна ролик про те, що в нью-йоркському ресторані кілька років поспіль на його день народження готують особливий "путінбургер". Новина виявилася фейком, а офіціантку, яка в ній знялася, тепер погрожують звільнити, повідомляє Inforesist.

Офіціантка ресторану Lucyʼs Cantina Royale заявила в сюжеті, що "путінбургер" готують у її закладі третій рік поспіль. А на 65-річницю Путіна гостям нібито подаватимуть 5-поверховий бургер, що важитиме рівно 1952 г – відповідно до року народження російського президента.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Femen привітали Путіна з ювілеєм піснею Монро

"Ми вважаємо, що Володимир Володимирович - видатний політик і історичний діяч, і тому ми вирішили присвятити йому один день на рік", передає пряму мову дівчини The Guardian. Ім'я офіціантки дивним чином змінюється в різних російських виданнях. Її називають Тамарою, Татьяною та Дар'єю.

ТАСС стверджує, що менеджер ресторану на ім'я Тед Браєнт повідомив, що Путін – єдиний президент, день народження якого ресторан відзначає спеціальним бургером.

Офіційний представник ресторану Шон Райан запевнив, що новина – цілковита вигадка і ресторан ніколи не святкував день народження Путіна. А менеджер на ім'я Тед Браєнт тут ніколи не працював.

За словами Райана, дівчина-бармен у них дійсно працює, але вона збрехала, що знімає відео-проект для навчання, коли робила пропагандистський ролик. Тепер же справою займуться юристи і дівчину, скоріше за все, звільнять.

"Ця вся смішна історія виражає глибоку незахищеність як Путіна, так і його вірних ЗМІ та прихильників", - написав Олексій Ковальов, редактор сайту "Алло, это лапшеснималочная?"

Коли скандал розгорівся, пропагандистські канали видалили відео про "путінбургер".

У Росії опублікували кумедний мультфільм до дня народження президента Росії Володимира Путіна 7 жовтня. Мультфільм розмістив на своїй сторінці в Facebook російський опозиціонер Михайло Ходорковський.

Зараз ви читаєте новину «Російські ЗМІ вигадали "путінбургер" до річниці свого президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути