вівторок, 23 жовтня 2018 19:01

Російські пропагандисти пояснили скандальне інтерв'ю із загиблою студенткою

Російські пропагандисти пояснили скандальне інтерв'ю із загиблою студенткою
У телеканалі "Росія 1" виправдалися щодо скандального інтерв'ю із загиблою студенткою. Фото: Rusdozor

У телеканалі "Росія 1" виправдалися щодо скандального інтерв'ю із загиблою студенткою Керченського політехнічного коледжу Аліною Керовою.

На сторінці пропагандистської програми "60 хвилин" у Instagram з'явилося повідомлення з поясненням інциденту. Справа в тому, що дівчина, з якою говорила ведуча Ольга Скабєєва, побоялася називати своє справжнє ім'я.

"Аліна Керова - студентка керченського коледжу, на жаль, загинула. Її ім'ям, на жаль, представилася інша дівчина. Вона й була у нас в ефірі в день страшної трагедії. Дівчина стверджує, що перебувала у шоці та побоялася називати своє справжнє ім'я. Але ми його з'ясували, у нас є її телефон і листування редакторів програми з тими, хто в Керчі допомагав нам шукати свідків трагедії. Шукали, і знаходили, в тому числі, в соціальних мережах", - сказано в повідомленні.

У телеканалі зазначили, що номер дівчини їм дала волонтерка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Керченський теракт: родичі загиблих розповіли, хто був справжньою мішенню

"Дівчина відповіла на дзвінок редактора о 17:44, сама погодилася на телефонне інтерв'ю, і ми, звичайно, вивели свідка події в прямий ефір. Редактору вона представилася Аліною Керовою. Представилася, ми не знаємо цього достеменно, ще не знаючи про трагічну долю Аліни. В неофіційних списках загиблих в Керчі на момент ефіру (офіційні списки з'явилися наступного дня) Аліни Керової не було. Справжні мотиви, що спонукали студентку керченського коледжу представитися нам чужими ім'ям і прізвищем, нам досі невідомі", - пояснюють у повідомленні.

Переглянути цей допис в Instagram

Алина Керова – студентка керченского колледжа, к сожалению, погибла. Ее именем, к сожалению, представилась другая девушка. Она и была у нас в эфире в день страшной трагедии. Девушка утверждает, что находилась в шоке и побоялась называть свое настоящее имя. Но мы его выяснили, у нас есть ее телефон и переписка редакторов программы с теми, кто в Керчи помогал нам искать свидетелей трагедии. Искали, и находили, в том числе, в социальных сетях. Обратились к волонтеру, которая, в частности, организовала сбор крови для пострадавших (ее имя и переписка с ней есть). Волонтер посоветовала позвонить девушке – студентке колледжа, дала номер ее телефона, и мы немедленно позвонили. Девушка ответила на звонок редактора в 17.44, сама согласилась на телефонное интервью, и мы, конечно, вывели свидетеля произошедшего в прямой эфир. Редактору она представилась Алиной Керовой. Представилась, мы не знаем этого доподлинно, еще не зная о трагической судьбе Алины. В неофициальных списках погибших в Керчи на момент эфира (официальные списки появились на следующий день) Алины Керовой не было. Истинные мотивы, побудившие студентку керченского колледжа представиться нам чужими именем и фамилией, нам до сих пор неизвестны. Этим сообщением мы бы хотели избежать любых дальнейших спекуляций. Еще раз приносим наши глубочайшие соболезнования родным и близким погибших. Здоровья всем пострадавшим. Керчь, мы с тобой.

Допис, поширений 60minut (@60minuttv)

17 жовтня під час ефіру програми "60 хвилин" російського пропагандистського телеканалу "Росія1" ведучі поговорили із очевидцем нападу на технологічний коледж у Керчі в тимчасово окупованому Криму, студенткою другого курсу Аліною Керовою. Однак, як з'ясувалося пізніше, насправді студентка з таким ім'ям загинула.

Зараз ви читаєте новину «Російські пропагандисти пояснили скандальне інтерв'ю із загиблою студенткою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути