четвер, 05 листопада 2020 10:42

Російські президенти можуть отримати пожиттєву недоторканість

Російські президенти можуть отримати пожиттєву недоторканість
Розробили законопроєкт, який гарантує недоторканість президентів РФ. Фото: vesti.ru

До російської Держдуми внесли законопроєкт, який гарантуватиме довічну недоторканність колишнім президентам країни. Проєкт підготували через прийняття оновленої Конституції РФ.

Згідно з документом, президента РФ після припинення повноважень не можуть притягнути до кримінальної чи адміністративної відповідальності, а також затримати, заарештувати, обшукувати або допитувати, пише "Парламентська газета" РФ.

Недоторканність експрезидента поширюється також на займані ним житлові та службові приміщення, транспортні засоби, засоби зв'язку, а також належні йому документи, багаж і листування.

При цьому позбавити експрезидента недоторканності зможуть у разі прийняття такого рішення Радою Федерації на підставі висунутого Держдумою звинувачення в державній зраді чи скоєння іншого тяжкого злочину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У шкільну програму додали дзюдо, бо його любить Путін

Рішення про позбавлення недоторканності експрезидента Рада Федерацій повинна прийняти не пізніше ніж через 3 місяці після висунення звинувачення. Якщо за цей час рішення немає, то звинувачення вважатиметься відхиленим.

Законопроєкт вніс глава комітету Ради Федерації з конституційного законодавства і держбудівництва Андрій Клішас і глава думського комітету з держбудівництва та законодавства Павло Крашенінніков.

Російська Держдума проголосувала за законопроєкт Володимира Путіна, який забороняє співробітникам розвідувальних органів і ФСБ мати дозвіл на проживання за кордоном, якщо це не є службовою необхідністю.

Зараз ви читаєте новину «Російські президенти можуть отримати пожиттєву недоторканість». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути