четвер, 30 березня 2017 17:48

Російські двигуни ракети "Протон" виявилися браковані

Російські двигуни ракети "Протон" виявилися браковані
71 двигун до ракет відправили назад на завод / фото: 2ch.hk

71 двигун ракети-носія "Протон-М" відправили на перевірку і виправлення браку.

Про це повідомив генеральний директор виробника НВО "Енергомаш" Ігор Арбузов, пише "Еспресо".

"З "Протонами" це 71 двигун, або практично увесь заділ на другому і третьому ступенях. В даний час підписали графік проведення робіт, значну їх частину проведуть 2017 року, але ми розуміємо, що якась частина неминуче перейде на 2018 рік. Щодо двигунів для "Союзів", потрібно забезпечити необхідний заділ для дотримання графіка доставки нових екіпажів та вантажів на Міжнародну космічну станцію", - сказав глава НВО "Енергомаш".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український двигун вивів на орбіту європейську ракету

Причиною відправки назад на завод всіх двигунів стало використання під час паяння компонентів двигунів припію, який не відповідав технічній документації.

"Очікуємо, що перші постачання двигунів з усунутими дефектами для ракет-носіїв "Протон-М" почнуться в травні", - додав Ігор Арбузов.

У найближчі кілька місяців Роскосмос не зможе здійснювати запуски ракет-носіїв важкого і середнього класів. Така ситуація виникла через несправності двигунів "Протон", "Союз-У" і "Союз-ФГ". У грудні минулого року через аварію ракети-носія "Союз-У" розбився російський вантажний корабель "Прогрес МС-04". Двигуни для ракет "Союз-У" і "Союз-ФГ" відправили на перевірку. Днями Росія вирішила повернути на завод усі двигуни другої і третьої ступені ракет-носіїв "Протон-М". Проблеми з рідинними ракетними двигунами констатували кілька топ-менеджерів підприємств космічної промисловості.

Зараз ви читаєте новину «Російські двигуни ракети "Протон" виявилися браковані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути