пʼятниця, 27 січня 2017 16:30

Росія залишилася без важких ракет

Росія залишилася без важких ракет

У найближчі кілька місяців Роскосмос не зможе здійснювати запуски ракет-носіїв важкого і середнього класів. Така ситуація виникла через несправності двигунів "Протон", "Союз-У" і "Союз-ФГ", пояснили російські експерти в космічній галузі.

"Поки що можна говорити про те, що ми на якийсь час залишилися без важких носіїв, оскільки не можемо виводити корисне навантаження з допомогою "Протона", який тимчасово вийшов з експлуатації, а "Ангара" ще не введена в експлуатацію", - сказав в інтерв'ю ТАРС академік Російської академії космонавтики імені Ціолковського Олександр Желєзняков.

Думку вченого поділяє і науковий керівник Інституту космічної політики Іван Моїсеєв. "Залишається один "Рокот", який рідко літає, легка конверсійна ракета", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російським космонавтам немає в чому вийти у космос

Ситуацію експерти пояснюють проблемою з виробництвом двигунів на спеціалізованому підприємстві у Воронежі.

Нагадаємо, у грудні минулого року через аварію ракети-носія "Союз-У" розбився російський вантажний корабель "Прогрес МС-04". Двигуни для ракет "Союз-У" і "Союз-ФГ" відправили на перевірку. Днями Росія вирішила повернути на завод усі двигуни другої і третьої ступені ракет-носіїв "Протон-М". Проблеми з рідинними ракетними двигунами констатували кілька топ-менеджерів підприємств космічної промисловості.
Зараз ви читаєте новину «Росія залишилася без важких ракет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути