Ексклюзиви
субота, 25 червня 2022 22:15

РФ розраховує на бліцкриг у Литві – експерт

РФ розраховує на бліцкриг у Литві – експерт
Росія хоче залякати Литву навчаннями у Калінінградській області. Фото: eastnews.ua

Російська Федерація може атакувати Литву та розраховує на бліцкриг.

Зокрема, окупаційні війська можуть наступати з РФ та Білорусі, розповів керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко "24 каналу".

"Вони (росіяни – Gazeta.ua) зможуть з території Росії і з боку Білорусі розвивати швидкий наступ, поки НАТО буде перекидати свої підрозділи. Такий у них план. Він описувався неодноразово, навіть британський генерал писав книгу про можливий наступ Росії на країни Балтії", – сказав він.

Мусієнко зазначив, що Росія може перекрити Сувальський коридор і відрізати Литву від Польщі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ядерні боєголовки в Білорусі й "союзна держава": що наговорили Путін і Лукашенко

"Зверніть увагу, що Росія там провела навчання артилерії, а не будь-яким іншим підрозділам. Це зробили, щоб показати пряму відсилання до подій, що відбуваються на сході та півдні України, – показати, які руйнування вони несуть своєю артилерією", – заявив експерт.

Але він зауважив, що головна мета навчань Росії – залякати.

"Крім того, у них в Калінінградській області є ракети "Іскандери". Також вони розраховують, що їм допоможуть якісь підрозділи з Білорусі або ті, які розташовані на півночі Росії", – зазначив він.

З 18 червня Литва частково заблокувала доступ Російської Федерації до Калінінградської області, зокрема забороною залізничного транзиту низки товарів через санкції ЄС.

Литва ще в лютому закрила свій повітряний простір для польотів з Росії до Калінінграда через повномасштабне вторгнення РФ в Україну.

21 червня Литва заборонила перевезення санкційних товарів до Калінінградської області автомобільним транспортом. Зараз перепустки в Литву очікують майже 330 автопоїздів. Литовська митниця розвертає вантажівки на білорусько-литовському кордоні у пункті пропуску Мʼядинінкай.

У Росії заявили, що їхня реакція на заборону Литви на перевезення санкційних товарів до Калінінградської області, буде мати "практичний" характер.

Зараз ви читаєте новину «РФ розраховує на бліцкриг у Литві – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути