Ексклюзиви
понеділок, 07 травня 2018 13:30

РФ брязкає новою зброєю - показали її можливості на відео

Міноборони Росії похизувалося новою бойовою машиною підтримки танків (БМПТ) "Термінатор".

БМПТ призначена для ведення маневрених бойових дій у складі танкових і мотострілкових підрозділів як багатоцільовий засіб.

До складу озброєння входять дві спарені 30-мм автоматичні гармати 2А42, два курсових автоматичних гранатомети АГ-17Д, чотири протитанкові керовані ракети "Атака" і 7,62-міліметровий кулемет ПКТМ.

Машина вперше буде задіяна в параді Перемоги у Москві на Красній площі 9 травня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україну повернулися військові льотчики після виконання екстремальної операції

Торік на міжнародній виставці "Зброя та Безпека-2017" вперше продемонстрували українську розробку - бойову машину підтримки танків "Страж".

Ця новітня розробка є результатом спільної роботи Житомирського та Київського бронетанкових заводів та об'єднання "Артем". "Страж" призначений для вогневої підтримки танків на полі бою, забезпечення їхнього захисту та знищення як повітряних, так і наземних цілей – від розрахунків протитанкових ракетних комплексів, до ворожої бронетехніки та вертольотів.

Автор: Укроборонпром
  Бойова машина підтримки танків "Страж" від україхнських виробників зброї
Бойова машина підтримки танків "Страж" від україхнських виробників зброї

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ангели для броні" - презентували машину для вогневої підтримки танків "Страж"

Бойова машина "Страж" - створена на базі танку Т-64 та оснащена бойовим модулем "Дуплет". Бойову потужність "Стражу" забезпечують дві автоматичні гармати ЗТМ-2, спарені з кулеметами, автоматичний гранатомет та високоточний ракетний комплекс "Бар'єр". За наведення зброї відповідає повністю комп'ютеризована система управління вогнем, тепловізор, лазерний далекомір і лазерний канал наведення ракет. 33-тона бойова машина оснащена 700-сильним двигуном, який забезпечує максимальну швидкість руху у 62 км/год.

На виставці "Зброя та безпека 2017" вперше продемонстрували БТР-4МВ1, який модифікували до останніх тенденцій бронетехніки НАТО. В бронемашині також використали досвід бійців АТО, які воювали на Донбасі на машині попередньої серії БТР-4. Модифікацією займались фахівці "Харківського конструкторського бюро імені Морозова".

Зараз ви читаєте новину «РФ брязкає новою зброєю - показали її можливості на відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути