понеділок, 07 травня 2018 11:53

В Україну повернулися військові льотчики після виконання екстремальної операції

В Україну повернулися військові льотчики після виконання екстремальної операції
Транспортник Ил-76 повернувся в Україну після виконання екстремального завдання в Гренландії під час операції "Північний сокіл 2018". Фото: Міноборони

В Україну повернулися військові льотчики, які впродовж місяця возили пальне на острів Гренландія в рамках спільної українсько-данської операції "Північний сокіл — 2018".

Українські військові льотчики вже десятий рік поспіль в екстремальних полярних умовах на острові Гренландія беруть участь в операції, повідомляє Командування повітряних сил Збройних сил України.

Перевезення пального літаком Ил-76 здійснювали з авіабази ВПС США Туле на данську полярну станцію "Норд".

"Практично за неповний місяць військові льотчики налітали понад 100 годин у полярному небі, загалом було здійснено більше 25 місій, що склало понад 50 рейсів з авіабази ВПС США Туле на данську полярну станцію "Норд" на острові Гренландія. При цьому було перевезено 718588 літрів пального у внутрішніх баках літака та понад 25 тонн іншого вантажу", – розповідають у Командуванні повітряних сил Збройних сил України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські літаки відкрили наймасштабніше авіашоу Туреччини

Очолював роботу українських авіаторів полковник Сергій Артеменко.

"Ми літали щодня по два рейси. Польоти дуже ускладнювали обмежена видимість, безорієнтирна місцевість, магнітне схилення, віддаленість запасних аеродромів, швидка зміна метеорологічних умов, а також складне обслуговування авіаційної техніки та обмежена кількість навігаційних засобів", – зазначив керівник операції.

На Івано-Франківщині пілоти винищувачів після короткої перерви розпочали льотну підготовку. Тренуються як учорашні курсанти, так і досвідчені пілоти. Складний пілотаж винищувачів в бригаді тактичної авіації відпрацьовують вдень і вночі.

Зараз ви читаєте новину «В Україну повернулися військові льотчики після виконання екстремальної операції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути