вівторок, 21 вересня 2021 14:46

Республіканці незаконно отримали з РФ $25 тис. на кампанію Трампа

Республіканці незаконно отримали з РФ $25 тис. на кампанію Трампа
Закон США забороняє іноземним громадянам жертвувати гроші на президентські кампанії. Фото: Reuters

Двох політтехнологів Республіканської партії США Джессі Бентона й Даґа Віда підозрюють у порушенні закону про фінансування виборчих кампаній.

У понеділок прокуратура США звинуватила їх у незаконному фінансуванні виборчої кампанії 45-го президента Дональда Трампа 2016 року, передає "Голос Америки".

"Політтехнологи змовилися незаконно переправити тисячі доларів іноземного походження, які належали російському громадянинові, на вибори в офіс президента Сполучених Штатів. Допомогли громадянину РФ отримати квиток на захід зі збирання коштів за участю Трампа в Пенсільванії у вересні 2016-го", - ідеться в обвинувальному висновку, опублікованому у федеральному суді округу Колумбія.

Закон США забороняє іноземним громадянам жертвувати гроші на президентські кампанії. Прокуратура не називає ім'я росіянина. Він пожертвував $25 тис. комітетам на підтримку кандидата Трампа, щоб бути на заході з його участю. Водночас справжнє джерело пожертвування приховали від кампанії Трампа, адже платіж таємно провів Бентон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бесіда сина Байдена й повії потрапила на відео: випливли неймовірні подробиці

43-річний Бентон раніше керував виборчими кампаніями сенаторів-республіканців Мітча Макконнелла й Ренда Пола в штаті Кентукі. Бентон уникнув тюремного ув'язнення й дістав від Трампа президентське помилування в грудні 2020-го. 75-річний Від працював старшим радником у кількох президентських кампаніях і балотувався до Конгресу від Республіканської партії 1992 року.

Зараз ви читаєте новину «Республіканці незаконно отримали з РФ $25 тис. на кампанію Трампа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути