середа, 13 жовтня 2021 08:10

Речі Аль Капоне продали на аукціоні за $3 млн
5

Виставлені на аукціоні речі Аль Капоне
Фото: Reuters
Виставлені на аукціоні речі Аль Капоне
Виставлені на аукціоні речі Аль Капоне
Виставлені на аукціоні речі Аль Капоне
Онука Гангстера Дайяна Капона та виставлені на аукціоні речі Аль Капоне

На аукціоні в США за $ 3 млн продали особисті речі американського гангстера Аль Капоне.

На продаж виставили 174 предмета, включаючи вогнепальну зброю, особисті фото, а також прикраси та меблі. Про це пише ВВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хворий мафіозі у тюрмі писав пісні

Аукціон "Століття популярності: маєток Аль Капоне" провели в приватному клубі в Каліфорнії. Він привернув увагу близько 1000 учасників торгів.

Найпопулярнішим товаром виявилася улюблена рушниця Капоне, яке продали за $860 тис. За даними Chicago Tribune, ця зброя досягла найбільшої ціни від продажу вогнепальної зброї в ХХI столітті на аукціоні.

Аль Капоне був бандитом з Чикаго, відомим в 1920-х, в епоху "сухого закону". Зрештою, його посадили до в'язниці за ухилення від сплати податків. Він провів за гратами кілька років.

Зброя і посуд належали американському гангстерові і його синові Сонні. Речі залишалися у володінні його сім'ї майже 75 років після смерті гангстера в 1947 році, у віці 48 років.

Дайана Капоне - одна з трьох, що залишилися в живих трьох внучок Аль Капоне, які живуть в Каліфорнії. Вона каже, що рішення продати предмети прийняла через те, що вона і її сестри стали старшими, і деякі речі для них вже не являють такої цінності. Вона також каже, що аргументом на користь продажу стала також зростає загроза пожеж в будинках в Каліфорнії.

Аль Капоне 17 березня 1930-го випустили на свободу. Його заарештовували федеральна податкова служба за несплату податків. Слідчі не змогли довести вчинених ним інших злочинів.

Зараз ви читаєте новину «Речі Аль Капоне продали на аукціоні за $3 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути