Ексклюзиви
четвер, 10 січня 2008 15:57

"Аль-Каїда" відмивала гроші в Естонії

Британська поліція, що займається розслідуванням фінансових злочинів в Інтернеті, натрапила на досить цікаву мережу каналів "відмивання" грошей "Аль-Каїди".

Почалося все з арешту арабського студента Аль-Даура, який займався фінансовими махінаціями, у тому числі і відмиванням коштів, отриманих злочинним шляхом. У його мобільному телефоні поліцейські виявили естонський номер і з"ясували, що Аль-Даур неодноразово переводив через систему Western Union до Естонії крупні суми грошей.

В результаті перевірки правоохоронні органи Естонії виявили п"ять осіб, причетних до злочинної мережі по відмиванню грошей терористів, пише газета "Взгляд".

Першим в ланцюжку одержувачів стояв якийсь 29-річний Ерік Х, який мав фірму, що займається конвертацією готівки в так звані. Далі слідував Анатолій М який ходив отримувати в місцевому відділенні Western Union суму в доларах на прохання свого "друга" Іллі. Так поліція вийшла на 22-річного підприємця Іллю К, який, як виявилось, тісно співробітничав із заарештованим Аль-Дауром. Крім того, Ілля К і його четверо спільників довгий час займалися крадіжками грошей з рахунків жителів Західної Європи за допомогою спеціальних комп"ютерних програм.

У 2007 році суд визнав Іллю К винним засудив до п"яти років позбавлення волі, але на волі він може опинитися вже через 8 місяців.

Зараз ви читаєте новину «"Аль-Каїда" відмивала гроші в Естонії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути