Ексклюзиви
пʼятниця, 24 вересня 2021 15:26

Путінській партії приписали 14 млн зайвих голосів - аналітик

Путінській партії приписали 14 млн зайвих голосів - аналітик
Підрахунок голосів в Москві / Reuters

Російський аналітик Сергій Шпількин вважає аномальними не менш як 13,8 млн голосів, відданих за путінську партію "Единая Россия". Стільки вкидань на виборах у Думу. Реальний результат партії не перевищував би 31-33%.

Експерт опублікував аналіз на результати підсумків парламентських виборів в Росії. Про це пише у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У всіх російських партій один куратор. Вибори не мають значення"

У графіках ЦВК Росії ідеться, що за ЕР віддали майже 27,5 млн голосів. З них 13,8 - аномальні, тобто вкидання. За партійними списками ЕР офіційно дістала 49,8%. Крім неї в Думу проходять чотири партії. У КПРФ - 18,9% голосів, в ЛДПР - 7,5%, у "Справедливой ​​России" - 7,46%, у "Новых людей" - 5,3%.

За даними ЦВК, ЕР сформує в нижній палаті російського парламенту конституційну більшість. Путінська партія отримає приблизно 310 із 450 мандатів.

ЄС розкритикував вибори, які "минули в атмосфері залякування критичних і незалежних голосів" і "без міжнародних спостерігачів, які заслуговують на довіру". Негативно оцінили їх США й Велика Британія.

"Вибори в Думу 17-19 вересня відбулися в умовах, що не сприяли вільній і чесній процедурі голосування", - заявив керівник пресслужби держдепартаменту США Нед Прайс.

У британському МЗС ці вибори охарактеризували як "серйозний крок назад для демократичних свобод у країні". Вашингтон і Лондон також заявили, що не визнають проведення виборів у Думу на суверенній території України - на Донбасі, і нагадали також про невизнання анексії Криму Росією.

Німеччина не визнає вибори Думу в окупованому Криму. Вона вважає також протизаконним участь у них жителів окупованих районів Донбасу, заявила прессекретар федерального уряду Ульріке Деммер.

Зараз ви читаєте новину «Путінській партії приписали 14 млн зайвих голосів - аналітик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути