субота, 24 грудня 2022 11:24

Путін зробив крок до визнання своєї агресії проти України – Держдеп США

Путін зробив крок до визнання своєї агресії проти України – Держдеп США
Президент Росії Володимир Путін вперше назвав "спецоперацію" в Україні війною. Фото: facebook.com/MIDRussia

У Державному департаменті Сполучених Штатів Америки прокоментували слова президента Росії Володимира Путіна, який напередодні вперше назвав повномасштабне вторгнення в Україну війною, а не "спеціальною військовою операцією".

Щоб продовжувати рух до визнання реальності, диктатору порадили зробити наступний крок. А саме – вивести війська з України, пише AFP.

"Від 24 лютого Сполучені Штати та решта світу знали, що "спеціальна військова операція" Путіна була неспровокованою та невиправданою війною проти України. Нарешті, після 300 днів, Путін назвав війну тим, чим вона є. Як наступний крок у визнанні реальності, ми закликаємо його закінчити цю війну, вивівши війська з України", – йдеться в коментарі Державного департаменту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін заявив про "швидке завершення війни". У Кремлі пояснили його слова

Там наголосили, що незалежно від слів, які використовує Путін, агресія Росії проти свого суверенного сусіда призвела до смертей, руйнувань і міграційної кризи.

"Народ України, без сумніву, навряд чи втішає те, що Путін констатує очевидне – так само як і десятки тисяч російських сімей, чиї родичі загинули, ведучи війну за Путіна", – додали у Держдепі.

Нагадаємо, що слово "війна" криміналізували в Росії після початку великого вторгнення в Україну. Людям, які його вживають, загрожує покарання – щонайменше штраф.

Володимир Путін продовжує заперечувати право України на існування як окремої держави. Він відмовляється ставитись до українського президента Володимира Зеленського як до рівноправного партнера.

Це ще одне свідчення того, що російський диктатор не хоче серйозних переговорів з Україною, констатують в американському Інституті вивчення війни.

Зараз ви читаєте новину «Путін зробив крок до визнання своєї агресії проти України – Держдеп США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути