пʼятниця, 02 лютого 2018 06:07

Путін у 5 разів збільшив армію своїх "гітлер'югендів" — Daily Mail
13

Останні фото зображують змагання з плавання з автоматом Калашнікова на спині
Фото: east2west news
Останні фото зображують змагання з плавання з автоматом Калашнікова на спині
Останні фото зображують змагання з плавання з автоматом Калашнікова на спині
Останні фото зображують змагання з плавання з автоматом Калашнікова на спині
"ЮнАрмію" часто порівнюють із нацистським "Гітлер'югендом"

Російську патріотично-військову організацію "ЮнАрмія" порівнюють із "гітлер'югендами" у нацистській Німеччині. За рік до президентських виборів у РФ вона збільшила свою чисельність у 4,75 разів.

"ЮнАрмія" виросла із 40 тис. осіб до 190 тис. Це є ознакою мілітаризації суспільства, говорять журналісти. Daily Mail вважає, що це пов'язано із прийдешніми прийдешніми виборами в країні 18 березня 2018-го

За рік рекрутували 150 тис. молодих російських патріотів. За наступний місяць планують добрати ще 10 тис чоловік. Перед виборами в організації буде 200 тис. чоловік.

Патріотично-військову організацію самі росіяни порівнюють із "Гітлер'югендом". Звинувачують у відвертому плагіаті ідей у нацистів.

"Юнармія" була створена в 2015. Ініціатором став міністр оборони РФ Сергій Шойгу, близький союзник і особистий друг Путіна.

Школярів обох статей і різного віку навчають, як поводитися з автоматом Калашникова, займатися боротьбою і стрибати з парашутом. Офіційно організація функціонує як Добровільне товариство сприяння армії, авіації і флоту.

Отримала неформальне прізвисько "Путінська молодь".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Обличчя війни": показали портрет Путіна з гільз

Останні фотографії зображують змагання в Магнітогорську на Уралі. Учасники зманаються у плаванні з автоматом АК-74. Новобранців розділили на вікові групи 14-15, 16-17 і 18-20 років, запливи були на відстані в 50 і 100 метрів.

Деякі російські ЗМІ оцінили змагання як "дивні".

"Поза всяким сумнівом, освіта в дусі відповідальності і патріотизму надзвичайно важлива. Проте, дуже легко перетнути межу ", - заявила Ірина Абанкина, керівник Інституту розвитку освіти.

У Києві в одну зі шкіл пошта доставляла науково-просвітницький журнал під назвою "Русская школа". Про це повідомив директор навчального закладу Сергій Горбачов на своїй сторінці в Facebook. "Якого дідька в українську школу Укрпошта приносить цю "руськомірську" макулатуру, яку, звичайно, ми не передплачували?", - написав Горбачов.

Зараз ви читаєте новину «Путін у 5 разів збільшив армію своїх "гітлер'югендів" — Daily Mail». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути