Ексклюзиви
вівторок, 12 вересня 2023 13:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін перетворив Росію на диктатуру – ПАРЄ

Путін перетворив Росію на диктатуру – ПАРЄ
Володимир Путін знищив у Росії систему стримувань і противаг. Фото: Кремлин.рф

Поправки до російської конституції, які дозволили Володимиру Путіну залишатися при владі до 2036 року, фактично перетворили Росію на диктатуру.

Це проголосив комітет Парламентської асамблеї Ради Європи з правових питань та прав людини заявив, передає "Європейська правда".

"Величезна влада президента, що виникла внаслідок надзвичайно тривалого терміну перебування на посаді в поєднанні з відсутністю будь-яких стримувань і противаг, таких як сильний парламент, незалежна судова система, вільні засоби масової інформації та активне громадянське суспільство, перетворила Російську Федерацію на фактичну диктатуру", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Путіна заявили, що немає передумов для переговорів

Комітет ПАРЄ схвалив проєкт резолюції та нагадав про висновки Венеційської комісії Ради Європи, що відмова від обмеження терміну повноважень президента порушує як російську конституцію, так і міжнародні правові принципи.

"Агресія Росії проти України та її наслідки демонструють, що диктатури становлять загрозу міжнародному миру та безпеці, територіальній цілісності та політичній незалежності їхніх сусідів, тому відновлення демократії в Росії відповідає інтересам насамперед народу Росії, а також Європи і всього світу", – додали у ПАРЄ.

Поправки до російської конституції ухвалили 2020 року. Головні зміни включали в себе розширення повноважень президента, можливість обрання його на додатковий термін, а також внесення деяких соціальних та культурних пунктів, таких як визнання "традиційних цінностей російського суспільства" і обмеження на одностатеві шлюби.

Зараз ви читаєте новину «Путін перетворив Росію на диктатуру – ПАРЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути