середа, 11 жовтня 2017 12:39

Путін на ведмеді здешевів до $22,5

Сувенір "Путін на ведмеді", котрий з'явився в Росії 2015 року та продавали за 90$, тепер ледь продають за $22,5.

Авторами творіння стали майстри з "Фабрики сувенірів". "Элитная статуэтка в виде главы государства, укротившего лесного бурого медведя и стоящего на отрезке великой страны, символизирует победу, богатырскую силу и власть. Прекрасно выполненный сувенир – это символ русского фатализма ..." - описали вони своє творіння.

Сувенір часто позиціонували як дитячу іграшку, й тому він опинився на прилавках дитячих магазинів у коробці з цитатою Путіна: "Медведь ни у кого разрешения спрашивать не будет. Медведь тайги своей не отдаст".

  На коробці з іграшкою в дитячих магазинах - цитата Путіна
На коробці з іграшкою в дитячих магазинах - цитата Путіна

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під патронатом Путіна: в Криму заїржавіли золоті куполи собору

Спочатку його намагалися продати за 5200 руб. - майже $90. Певно, попитом президент не користувався, тож ціну поступово зменшили в половину — до 2340 руб. Зараз же на офіційному сайті "Фабрики сувенірів" лідер "великої та могутньої" коштує 1300 руб. — $22,5. Це вчетверо дешевше, ніж початкова ціна.

  Президента за 5200 руб. ніхто купувати не став
Президента за 5200 руб. ніхто купувати не став
Користувачі соцмереж висміяли "символ русского фатализма". "А чому він лисий?", "На такі груди бюстгальтер потрібен", "Путін на Медведєві", - пишуть користувачі.

Потролив іграшку також сайт "Модный Петербург", назвавши її "мощами" та відзначивши, що Путін і ведмідь прямують на захід. "Совпадение? Не думаем!" - пожартували пітерці.

"Фабрика сувенірів" відома не лише "Путіним на ведмеді", в їхній колекції - голова КНР Си Цзньпінь на драконі, Наталя Поклонська, Путін-Дід Мороз, матрьошки з політичними діячами й інші товари з незмінно патріотичним розписом.

Спроба продати президента - не дивина для Росії. У повоєнному СРСР намагалися продати "Родину". Саме так планували назвати перший радянський легковий автомобіль із тримальним кузовом. Сталiн запитав - "А сколько будет стоить Родина?" Авто перейменували в "Победа". 1946 року, коли почався серійний випуск, "Победа" коштувала 16 тис. дореформених рублів.

Зараз ви читаєте новину «Путін на ведмеді здешевів до $22,5». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути