вівторок, 10 жовтня 2017 16:58

Під патронатом Путіна: в Криму заїржавіли золоті куполи собору

Під патронатом Путіна: в Криму заїржавіли золоті куполи собору
Кафедральний собор Олександра Невскького коло Будинку Уряду, Сімферополь. Фото: Наріман Джеляль

На золотих куполах Олександро-Невського собору в столиці Криму, будівництво якого з 2014 року патронував президент РФ, проступила іржа. Про це повідомляє заступник голови меджлісу кримських татар Наріман Джелялов.

"Символічна картина постала переді мною, - написав він у своєму Фейсбуці, - з верхівок собору, будівництво якого завершилося під патронатом російського президента, сходить позолота і проступає іржа."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Центр пекла на Землі - блогер розповів про життя в Криму

Собор будували з 2003 року на історичному місці Олександро-Невського собору, підірваного московськими чекістами ще в 1930 році. Спершу всі роботи фінансували прихожани, але після анексії, восени 2014 року, колишній чекіст Путін звернув увагу на недобуд. І змусив місцевий бізнес терміново розщедритися на 100 млн рублів (більше 45 млн грн.). Перше, що зробили будівельники — вкрили храм сусальним золотом.

Окупаційна влада обіцяє відкрити храм для богослужінь наступного року.

Раніше російські спецслужби заблокували храм Святих рівноапостольних князів Ольги та Володимира Української православної церкви Київського патріархату в Сімферополі.

Зараз ви читаєте новину «Під патронатом Путіна: в Криму заїржавіли золоті куполи собору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути