субота, 14 травня 2022 11:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін може незаконно включити південь та схід України до РФ - ISW

Путін може незаконно включити південь та схід України до РФ - ISW
Якщо Путін зрозуміє свою військову слабкість, він, швидше за все, поквапиться з анексією і швидко запровадить ядерне стримування, вважають експерти. Фото: ukrinform

Президент РФ Володимир Путін може незаконно включити південь та схід України до складу Росії, щоб потім загрожувати застосуванням ядерної зброї.

У разі анексії Путін може заявити, що доктрина Росії захисту ядерною зброєю своїх територій тепер поширюється і на знову окуповані. Про це повідомили в Інституті вивчення війни США.

"Путін може думати, що після провалу планів вторгнення загроза ядерною зброєю або її застосуванням відновить можливості Росії зі стримування українського контрнаступу", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У захопленому Мелітополі працюють "заслані козачки"

За словами американських аналітиків, якщо Путін зрозуміє свою військову слабкість, він, швидше за все, поквапиться з анексією. І швидко запровадить ядерне стримування у спробі зберегти контроль над уже окупованою українською територією. Якщо Путін вважає, що російські сили здатні на подальший наступ, він, швидше за все, відкладе анексію в надії захопити більше територій.

Путін також може спробувати притримати нові атаки, одночасно мобілізувавши додаткові сили для оголошення про анексію після прибуття підкріплення.

У разі "реальної загрози існуванню країни", Росія може першою застосувати ядерну зброю. Про це заявив перший заступник голови комітету Держдуми РФ з оборони Олексій Журавльов.

Москва вкотре робить маніпулятивні заяви про те, що Захід нібито розв'язав проти Російської Федерації так звану війну за довіреністю. Такий воєнний конфлікт завжди має ризик переходу в повноцінну війну із застосуванням ядерної зброї.

Зараз ви читаєте новину «Путін може незаконно включити південь та схід України до РФ - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути