четвер, 12 травня 2022 12:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Медведєв знову взявся погрожувати НАТО ядерною зброєю

Медведєв знову взявся погрожувати НАТО ядерною зброєю
Росія заявила, що накачування країнами НАТО України зброєю підвищують можливість переходу в повноцінну ядерну війну. Фото: eastnews.ua

Москва вкотре робить маніпулятивні заяви про те, що Захід нібито розв'язав проти Російської Федерації так звану війну за довіреністю.

Такий воєнний конфлікт завжди має ризик переходу в повноцінну війну із застосуванням ядерної зброї, заявив заступник голови ради безпеки РФ Дмитро Медведєв, повідомляє "РИА Новости".

"Накачування країнами НАТО України зброєю, підготування її військ до використання західної техніки, відправлення найманців і навчання країн Альянсу біля кордонів РФ підвищують імовірність прямого й відкритого конфлікту НАТО з Росією замість "війни за довіреністю", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За яких умов Путін застосує ядерну зброю - розвідка США

Медведєв стверджує, що потенційний конфлікт НАТО з РФ може перерости в ядерну війну, що стане "катастрофічним для всіх сценарієм".

Раніше Медведєв пригрозив мілітаризувати Фінську затоку у відповідь на можливий вступ Швеції та Фінляндії у НАТО. За його словами, у такому разі "про жоден безʼядерний статус Балтики вже не йтиметься".

Застосування Росією ядерної зброї проти України буде оголошенням війни людству. Це буде Третя світова війна.

Постійний представник Російської Федерації в ООН Василь Небензя заявив, що "події в Україні - це проксі-війна колективного Заходу", а західні країни нібито "чекали на момент і готувалися до економічного протистояння".

25 квітня міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров сказав, що "НАТО вступив у проксі-війну з Росією". 2 травня голова Держдуми В'ячеслав Володін запропонував притягувати до відповідальності як воєнних злочинців тих, хто постачає в Україну зброю.

Зараз ви читаєте новину «Медведєв знову взявся погрожувати НАТО ядерною зброєю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути