Ексклюзиви
середа, 20 березня 2024 06:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін апелює до ФСБ після виборів: що задумав диктатор

Путін апелює до ФСБ після виборів: що задумав диктатор
Диктатор традиційно нацьковує російські спецслужби і силовиків одне на одного, щоб вони змагалися за його підтримку. Фото: eastnews.ua

Щоб підкреслити, що режим у РФ нібито має підтримку розгалуженого апарату безпеки, диктатор Володимир Путін найперше апелює до ФСБ.

Путін представив Федеральну службу безпеки як ключового гаранта безпеки і суверенітету Росії після своєї так званої перемоги на "президентських виборах", йдеться у свіжому звіті експертів Інституту вивчення війни (ISW).

"Це свідчить, що російські спецслужби і силовики з політичним впливом надалі представлятимуть його основну підтримку під час його п'ятого президентського терміну. Свою першу велику промову після нібито перемоги на так званих виборах Путін виголосив на засіданні колегії ФСБ 19 березня. Він похвалив співробітників служби за забезпечення безпеки і суверенітету Росії", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна закличе світ визнати Путіна нелегітимним

Експерти зазначають, що апелювання Путіна до функцій ФСБ, імовірно, мали на меті нагадати його внутрішньому електорату, що режим має підтримку розгалуженого апарату безпеки, який Кремль намагається розширити від початку повномасштабного вторгнення в Україну. Особливо після невдалого заколоту ПВК "Вагнер" в червні 2023 року.

Один із найбільших викликів стабільності путінського правління походив від покійного фінансиста ПВК силовика Євгена Пригожина, тож Путін прагне продемонструвати, що російські силовики міцно об'єднані в підтримці його п'ятого президентського терміну і його військових зусиль в Україні.

"Путін, який сам є колишнім офіцером КДБ, можливо, підкреслює, що ФСБ є організацією, яка користується його прихильністю. Водночас диктатор традиційно нацьковує російські спецслужби і силовиків одне на одного, щоб вони змагалися за його підтримку і не давали жодній окремій структурі накопичити надто багато влади", - зазначають аналітики.

18 березня російська Центральна виборча комісія заявила, що за результатами "голосування" на "президентських виборах" Путін набрав "87,28%". Путін керує Російською Федерацією з 2000 року.

Верховна Рада України готує звернення до країн світу про невизнання Володимира Путіна легітимним президентом Російської Федерації.

Зараз ви читаєте новину «Путін апелює до ФСБ після виборів: що задумав диктатор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути