понеділок, 21 березня 2022 06:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Псують техніку, зупиняють потяги - білоруські партизани не хочуть війни з Україною

Партизани Білорусі вже починають створювати перепони для білоруських військ, щоб не допустити їх введення на територію України.

Вони псують російську техніку та роздають інформаційні листівки громадянам, заявив Франак Вячорка, радник лідерки білоруської опозиції Світлани Тихановської, у Twitter.

"Білорусь - земля партизанів. Наші герої зупиняють російські потяги, псують російську техніку, роздають листівки, щоб не допустити білоруських військ в Україну. Україна переможе, Білорусь також буде звільнена", - зазначив Вячорка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Війна проти України стане крахом для Білорусі". Данілов пригрозив Лукашенку

Він також опублікував карту Білорусі "Залізничний опір-2022". На ній нанесені результати дій білоруських партизанів.

Автор: @franakviacorka
  Карта білоруської залізниці "Залізничний опір-2022"
Карта білоруської залізниці "Залізничний опір-2022"

"Російська фабрика фейків, яка дискредитувала наше повстання, зараз активно працює в коментарях в Instagram та Facebook, намагаючись посіяти ненависть між білорусами та українцями. Так вони намагаються втягнути Білорусь у свою криваву бійню проти братньої України", - наголосив опозиціонер.

Росія готується напасти на Україну з білоруського кордону. Однак військові Білорусі не бажають воювати проти українців та бояться вступати в бій. Військові почали усвідомлювати, що вторгення в Україну - це воєнний злочин.

Білоруси взялись нищити залізничне устаткування. На перегоні Фариново-Загаття спалили релейну шафу СЦБ - пристрої сигналізації, централізації та блокування.

19 березня повністю зупинили залізничне сполучення між Україною та Білоруссю. Голова Укрзалізниці Олександр Камишин не повідомив усіх деталей, однак подякував українським залізничникам.

Зараз ви читаєте новину «Псують техніку, зупиняють потяги - білоруські партизани не хочуть війни з Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути