неділя, 20 березня 2022 18:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Білоруські військові не хочуть воювати в Україні — Міноборони пропонує здатися в полон

Білоруські військові не хочуть воювати в Україні — Міноборони пропонує здатися в полон
У РФ є проблема з особовим складом і власних ресурсів уже бракує. Фото: "Обозреватель"

Серед військовослужбовців Білорусі вже зріє страх і небажання воювати в Україні в разі такого розпорядження.

Від військових є запит на інформацію про те, як здатися в полон ЗСУ, заявила в ефірі телеканалів заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

За її словами, вже є ознаки підготовки до активних агресивних дій Росії з боку кордону Білорусі. Однак серед військових білорусі поширюються протилежні настрої.

"Вони вже бачать, що тут відбувається. У них потроху руйнується міф про непереможну російську армію, і вони вже починають усвідомлювати, що насправді виконання такого наказу — це вчинення воєнного злочину", — пояснила Маляр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін і Шойгу готуються задіяти у війні проти України неповнолітніх: документ

Вона заявила, що від білоруських військовослужбовців є запит на інформацію, як здатися в полон, коли почнуться активні дії. Міноборони намагається донести цю інформацію "різними інформаційними шляхами".

Також, за словами Маляр, наразі Росія звертається до інших країн та навіть шукає найманців, оскільки у РФ є проблема з особовим складом і власних ресурсів уже бракує.

"Інформація, що з російськими окупантами тут відбувається, що їх тут не чекають із хлібом-сіллю, а тільки вбивають, вже поширена у РФ, і, відповідно, люди починають потроху усвідомлювати. На тлі загальної ейфорії, коли днями виступав Путін, насправді всі, у кого є ризик опинитися тут, дуже перелякані і ніхто не хоче цього. У них рівень страху перед призовом і мобілізацією дуже високий", — сказала заступниця міністра оборони.

Білорусь має намір відправити на кордон з Україною 5 батальйонно-тактичних груп на заміну військових, які перебувають там зараз.

Зараз ви читаєте новину «Білоруські військові не хочуть воювати в Україні — Міноборони пропонує здатися в полон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути