неділя, 26 березня 2017 10:55

Провокації силовиків і затримання людей - у Росії почалися масові протести

Провокації силовиків і затримання людей - у Росії почалися масові протести

Сьогодні по всій Росії проходять мітинги проти корупції. Привід — розслідування Фонду боротьби з корупцією російського політика Олексія Навального. У ньому йдеться про корупційні дії й наживу прем'єр-міністра Росії Дмитра Мєдвєдєва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики обезголовили 40 поліцейських

Санкціонований мітинг у 24 містах. Найбільше людей зібралося у Владивостоці, Москві, Томську, Новосибірську, Хабаровську. Мало не всіх обласних центрах із 7 ранку в центрі стояли автозаки і патрулі поліції. У перші години акції силовики стали влаштовувати потасовки й затримувати людей. Формальною причиною є несанкціонований мітинг, плакати, що "суперечать законодавству", агресивна поведінка. Так, станом на 10:52 у Владивостоці затримали 32 учасника мітингу. Всього в цьому місті вийшли на протести близько 10 тис. людей.

Востаннє масові політичні страйки в Росії були 2011 року. Тоді після президенських виборів, у яких у чергове переміг Володимир Путін, вийшли десятки тисяч людей на Болотну площу в Москві. Учасники акції протестували проти порушень законодавства під час виборчої кампанії і фальсифікацій.

Зараз ви читаєте новину «Провокації силовиків і затримання людей - у Росії почалися масові протести». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути