понеділок, 27 квітня 2020 16:08

Проти іранського депутата порушили кримінальну справу через слова про український МАУ

Проти іранського депутата порушили кримінальну справу через слова про український МАУ
Офіційний Іран спростував заяву одного з депутатів щодо збитого українського рейсу PS752 та запевнив, що вона  "отримала відповідну правову оцінку". Фото: Reuters

Іран порушив кримінальну справу проти депутата, який висловився щодо збитого українського МАУ.

Дмитро Кулеба розповів про свою зустріч із міністром закордонних справ Ірану Мохаммадом Джавадом Заріфом. Головною темою розмови міністрів було продовження розслідування збиття літака МАУ та виплата компенсацій родинам жертв, повідомило українське МЗС.

Він зауважив, що в ході розслідування іранська влада вже затримала певну кількість осіб. А заява одного з іранських депутатів, яка раніше збурила громадську думку в Україні, не відповідає дійсності та офіційній позиції Ірану і вже отримала відповідну правову оцінку. Проти депутата Хасана Норузі порушили кримінальну справу за "поширення брехні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США, Китай, Індія, Росія та інші країни лише торік вклали в оборону майже $2 трлн

Також міністр закордонних справ Ірану запевнив, що Іран прагне якнайшвидше розслідувати трагедію, з'ясувати всі її обставини, встановити винних у тому, що сталося, й притягнути їх до відповідальності.

Літак авіакомпанії МАУ розбився поблизу Тегерана 8 січня. В авіатрощі загинули 176 пасажирів, у тому числі 11 українців - 9 членів екіпажу та 2 пасажирки. Пізніше Іран визнав, що літак помилково збили. Голова іранського МЗС сказав, що винуватого у збитті заарештували.

"Чорні скриньки" з літака Україна досі не отримала, хоч неодноразово зверталася до влади Ірану. Зараз консультації між країнами відклали через епідемію коронавірусу.

Зараз ви читаєте новину «Проти іранського депутата порушили кримінальну справу через слова про український МАУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути