Ексклюзиви
понеділок, 20 січня 2020 13:43

Принц Гаррі засмучений через втрату королівських титулів

Принц Гаррі засмучений через втрату королівських титулів
Не відомо, на які саме кошти будуть жити Гаррі та Меган і як оплачуватимуть свою безпеку Фото: Сплетник

У неділю, 19 січня, під час промови в благодійному фонді "Сентебейл" у Лондоні британський принц Гаррі висловив сум через те, що його та його дружину Меган Маркл позбавили королівських титулів після того, як подружжя вирішило відмовитися від частини королівських привілеїв.

"Велика Британія - мій дім і місце, яке я люблю. Це ніколи не зміниться. Мені дуже сумно, що до цього дійшло", - сказав Гаррі, пише DW.

Зазначив, що не бачить іншого виходу, окрім відмови від королівських привілеїв для "спокійнішого життя" з дружиною та сином Арчі. Це стало першим публічним коментарем принца після їхньої з дружиною історичної заяви.

"Хочу, щоб ви почули правду від мене, якою можу поділитися не як принц або герцог, а як Гаррі - та ж сама людина, яка 35 років росла на ваших очах, але з яснішою перспективою", - сказав принц.

Гаррі також зізнався в хвилюванні через відмову від щоденних королівських обов'язків та наміру жити за кордоном. За його словами, він готовий втратити кошти, що підтримували його спосіб життя. Визнав, що йому важко відмовитися від військових звань, присвоєних йому після служби у британській армії, зокрема, в Афганістані.

"Ми робимо стрибок віри - дякую, що надали мені сміливості зробити наступний крок", - сказав Гаррі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Королева Єлизавета поставила крапку із Гаррі та Меган

Невідомо, на які саме кошти житимуть Гаррі та Меган і як оплачуватимуть свою безпеку. Ймовірно, принц Чарльз продовжить виплачувати сину кошти з приватного фонду.

Так званий Megxit, названий на честь дружини Гаррі Меган Маркл, почався після того, як 8 січня Гаррі та його дружина заявили, що планують відмовитися від частини королівських привілеїв. Збираються жити на два континенти - у Великій Британії і в Північній Америці, а також хочуть бути фінансово незалежними від бюджету британської королівської сім'ї, обмежити контакти зі ЗМІ, створити благодійний фонд і надалі підтримувати королеву. Єлизавета II підтримала бажання принца Гаррі й Меган розпочати нове життя. Скликала кризову нараду через їхнє рішення. Після цього Букінгемський палац заявив, що Гаррі та його дружина більше не носитимуть титул "королівська величність" - так само, як і покійна мати принца принцеса Діана після розлучення з принцом Чарльзом 1996 року. Також Гаррі та Меган не отримуватимуть бюджетних коштів, які їм виділяють на виконання королівських обов'язків. Подружжя також поверне майже $3,1 млн із коштів платників податків, які вони витратили на ремонт свого будинку поблизу Віндзорського палацу.

Зараз ви читаєте новину «Принц Гаррі засмучений через втрату королівських титулів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути