Ексклюзиви
середа, 28 червня 2023 17:43

Пригожин планував захопити Шойгу та Герасимова: WSJ

Пригожин планував захопити Шойгу та Герасимова: WSJ
Власник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин вважав, що до нього долучаться більшість російських військ. Фото: УП

Власник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин мав намір захопити міністра оборони РФ Сергія Шойгу та начальника Генштабу Валерія Герасимова під час свого заколоту.

ФСБ дізналася про план за два дні до того, як його мали виконати. Про це повідомляє WSJ із посиланням на західних офіційних осіб.

Західні спецслужби аналізували перехоплені електронні повідомлення та супутникові фото. Вони вважали, що початковий план мав хороші шанси на успіх, але він зазнав невдачі після витоку інформації про змову.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Пентагоні впевнені, що "вагнерівці" досі в Україні

На Заході вважають, що змова Пригожина ґрунтувалася на його впевненості у тому, що частина російських збройних сил приєднається до повстання.

Він накопичив велику кількість боєприпасів, пального та військової техніки, серед яких танки, бронемашини та сучасні мобільні засоби ППО. Найманці з легкістю взяли Ростов-на-Дону, оскільки деякі командири регулярних військ могли бути частиною змови.

За даними західної розвідки, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував прийняти ПВК "Вагнер" частково для того, щоб зміцнити власну безпеку від можливого посягання з боку Росії. Російський президент Володимир Путін давно прагне поглинути Білорусь.

Моніторингова група "Беларускі Гаюн" повідомила, що у Білорусі на військовому аеродромі Мачулищі під Мінськом зафіксували літак власника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що командири "вагнерівців" "допомагатимуть" білорусам. Також білоруський диктатор підтвердив перебування Пригожина.

Зараз ви читаєте новину «Пригожин планував захопити Шойгу та Герасимова: WSJ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути