Ексклюзиви
понеділок, 04 вересня 2023 05:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Президент ПАР заперечив, що його країна постачає зброю РФ для війни з Україною

Президент ПАР заперечив, що його країна постачає зброю РФ для війни з Україною
Президент ПАР Сиріл Рамафоса розповів, що його країна не постачає зброю РФ. Фото: Укрінформ

Президент Південно-Африканської Республіки Сиріл Рамафоса заявив, що незалежне розслідування не виявило жодних доказів того, що з країни вивозили зброю.

Експертна група встановила, що немає жодних доказів, які б підтверджували твердження, що російське судно перевозило зброю, призначену для Росії, повідомляє Reuters.

Корабель пришвартувався на базі, щоб доставити обладнання, яке було замовлено для Національних сил оборони Південної Африки в 2018 році південноафриканською компанією із закупівель озброєнь Armscor, сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент ПАР звернувся до Путіна щодо зернової угоди

Рамафоса не може розкрити подробиці вивантаженого обладнання, оскільки це може поставити під загрозу важливі військові операції та поставити під загрозу життя південноафриканських солдатів.

"Якщо розглянути всі питання, жодне зі звинувачень щодо постачання зброї в Росію не підтверджено. Жодна з осіб, які висунули ці звинувачення, не змогла надати жодних доказів на підтримку звинувачень, висунутих проти нашої країни", – додав президент ПАР.

Раніше лідер ПАР відреагував на заяву посла США Рубена Брігеті про постачання зброї росіянам. На думку американського дипломата, на борт російського корабля, який пришвартувався до військово-морської бази у Саймонстауні у західній частині Кейптауна у грудні минулого року, завантажили зброю з ПАР.

Такі звинувачення викликали дипломатичний конфлікт між США, ПАР та Росією та поставили під сумнів нейтральну позицію ПАР щодо війни в Україні.

Представники президента ПАР Сіріла Рамафоси висловили розчарування заявами США про передачу Росії зброї і охарактеризували такі заяви як "голослівні". Там зазначили, що такі заяви підривають "дух співробітництва та партнерства" між країнами.

Зараз ви читаєте новину «Президент ПАР заперечив, що його країна постачає зброю РФ для війни з Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути