вівторок, 27 березня 2018 14:01

Пожежа в Кемерові: Путін оголосив національну жалобу

Пожежа в Кемерові: Путін оголосив національну жалобу
Володимир Путін відвідав стихійний меморіал жертвам пожежі у ТРЦ "Зимова вишня" у російському Кемерові. Фото: Олексій Дружинін

Президент РФ Володимир Путін підписав указ про національну жалобу в Росії через події 25 березня в Кемерові.

День скорботи назначив на 28 березня, повідомляє "Медуза".

27 березня траур оголосили деякі російські міста та регіони - Кемеровська область, Інгушетія, Приморський край, Єкатиринбург, Бурятія, Якутськ, Бранська область та Новосибірськ. Мітинги пройдуть у Москві.

У Кемерові майже 7 годин триває стихійний мітинг. У ньому беруть участь кілька тисяч чоловік. Людей попросили розійтися, але вони відповіли гнівним гулом. Мерія відключила надану людям апаратуру. Віце-губернатор Кузбасу Сергій Цивільов став на коліна та попросив вибачення у городян за трагедію, повідомляють "РИА Новости".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трагедія в Кемерові: на масовий мітинг прибувають силовики

Володимир Путін зустрівся з очільниками області.

"Вся опозиційна сила в момент приїхала: йдуть по домівках, йдуть на підприємства, які поруч розташовані, в житловий сектор. Сьогодні там десь чоловік 200", - ррозповів Путіну губернатор Кемеровської області Аман Тулєєв. Так він бачить мітинги родичів загиблих і жителів міста. Назвав їх "бузотьорами" - людьми скандального характеру.

"Ми говоримо про демографії та втрачаємо стільки людей через що? Через злочинну недбалість, через нехлюйство", - заявив Путін.

Путін доручив голові СК Олександру Бастрикіну дати правову оцінку діям посадових осіб, які допустили трагедію. Підозрює їх у хабарництві.

Пожежа на 4-му поверсі торговельно-розважального центру "Зимова вишня" в російському місті Кемерові виникла вдень 25 березня. У закладі перебували понад тисяча людей — батьки лишили дітей в ігрових кімнатах, до кінотеатрів приїхали школярі з довколишніх сіл.

Зараз ви читаєте новину «Пожежа в Кемерові: Путін оголосив національну жалобу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути